Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela, întrevedere cu raportorul PE pentru Regulamentul Dublin, pe migranţilor de la frontiera Greciei

MAI
Marcel Vela

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut vineri o întrevedere cu Fabienne Keller, raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul Dublin, şi Dragoş Tudorache, europarlamentar al grupului Renew Europe, fiind abordate aspecte referitoare la recentele evoluţii în ceea ce priveşte situaţia refugiaţilor şi migranţilor de la frontiera Greciei, informează MAI, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat, întâlnirea, care a avut loc la solicitarea raportorului PE, a avut drept scop discutarea unor aspecte cu caracter general care să îmbine palierul operaţional cu cel strategic în domeniul politicii de azil şi al returnării.

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’

Vela a trecut în revistă sprijinul pe care România intenţionează să îl ofere autorităţilor greceşti pentru gestionarea situaţiei actuale şi a reamintit implicarea constantă şi consistentă în eforturile întreprinse la nivel european, de la începutul crizei migraţiei din 2015, pe palierul relocării intra-UE şi extra-UE, şi al participării cu experţi la misiunile Agenţiilor europene de profil, precizează sursa citată. De asemenea, demnitarul român a subliniat faptul că, în ceea ce priveşte implementarea actualului Regulament Dublin, România a luat toate măsurile necesare pentru crearea şi implementarea cadrului legislativ naţional, a structurilor organizatorice necesare şi a căutat în permanenţă diversificarea mijloacelor de pregătire a personalului.

Au fost prezentate şi date statistice cu privire la procesarea cererilor de azil, aplicarea mecanismului Dublin, returnare şi readmisie.

În cadrul vizitei la Bucureşti, programul europarlamentarului francez a inclus şi o întrevedere cu reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi o scurtă vizită la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil - Vasile Stolnicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.