Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela rupe tăcerea, după ce și-a delegat atribuțiile de la Comisia Tehnică: 'E un gest de fair-play pe care unii politicieni îl înțeleg mai greu'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Marcel Vela gest

Marcel Vela și-a delegat atribuțiile de președinte al Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 27 septembrie 2020, deoarece conduce lista de consilieri locali la Consiliul Local al orașului Caransebeș, unde a fost primar pentru 12 ani.

”Nu este nicio premieră, poate este o premieră prin faptul că un ministru tratează cu fair-play faptul că este candidat şi îşi deleagă atribuţiile de a conduce Comisia tehnică unui secretar de stat care se ocupă strict de prefecturi. (...) Eu am considerat că este fair-play (...). Repet, am delegat atribuţiile conducerii, prezidării unei comisii tehnice care se ocupă strict de problemele, de toate analizele care ţin de evoluţia şi organizarea alegerilor în relaţia cu prefecturile, deci nu sunt atribuţiile ministrului Afacerilor Interne în integralitatea lor sau în totalitatea lor.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Sunt pe lista de consiliu local şi consiliu judeţean în calitatea mea de preşedinte al filialei PNL Caraş-Severin, pentru a fi alături de colegii mei implicaţi în campania electorală. Eu voi fi la minister în toată această perioadă, îmi voi face datoria şi veţi vedea că toată procedura aceasta, şi electorală, dar şi activitatea ministerului în zona criminogenă, împotriva infracţionalităţii, va fi la înălţime.

Faptul că ministrul de Interne deleagă atribuțiile este absolut firesc, se întâmplă în toată Europa. E un gest de fair-play pe care unii politicieni îl înțeleg mai greu.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Vor fi organizate foarte bine alegerile, vor fi cele mai corecte alegeri şi fără probleme cu privire la infracţionalitate, pentru că nu doar Comisia tehnică implică organizarea alegerilor, organizarea alegerilor este mult mai amplă, ceea ce ţine şi de siguranţa desfăşurării procesului electoral şi de păstrarea liniştii şi ordinii publice, lucruri care rămân în atribuţia ministrului. Ministrul este la datorie, ministerul îşi va face datoria. (...) Aşadar, prezidarea acestei comisii am considerat că este mai bine să o facă domnul secretar de stat care se ocupă strict de acest domeniu.”, a declarat Marcel Vela, vineri seara, la România TV.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.