Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcel Vela s-a DEZLĂNȚUIT după scandalul cu arme de la Caraș: a DISPUS controale la toate inspectoratele de poliție din țară

marcel vela diploma academia de politie

Ministrul de Interne, Macel Vela, anunță controale la toate inspectoratele de poliție din țară, după cazul de la Caraș-Severin, unde prefectul și șeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri, conform Mediafax.

Ministrul Marcel Vela a declarat, vineri, la RTV, că vor fi demarate anchete în toate inspectoratele din țară pentru a afla dacă situații precum cea de la Caraș-Severin există și în altă parte.

„Pot să va spun că o să demarăm anchetă la nivelul tuturor inspectoratelor cu privire la acest domeniu al armelor și munițiilor, al eliberărilor de permise de armă, pentru că bănuiesc eu așa că profan, să spunem, în domeniul cercetărilor penale, dar cred că și în alte județe se întâmplă ce s-a întâmplat prin Caraș-Severin și trebuie să oprim din start asemenea fenomene și oamenii să înțeleagă că ministrul actual a declarat război infracționalității și celor care din interiorul sistemului nu se comportă corect. Sunt polițiști deosebiți, extraordinari la nivelul MAI, care iau măsuri împotriva colegilor lor care nu au fost tocmai corecți în anumite etape sau anumite zone de competență”, a spus Vela.

Vela a mai spus că la Caraș-Severin este și Corpul de Control pentru verificări.

„Este o analiză la nivelul managementului Inspectoratului Județean de Poliție din Caraș-Severin, unde de o săptămână și o echipă din Corpul de Control a Ministerului Afacerilor Interne pentru a analiză ceea ce s-a întâmplat acolo, dar pe alte sesizări și reclamații, nu exact pe aceasta cu armele. Am completat sarcina echipei de control a ministrului Afacerilor Interne și cu verificarea acestor relații să spunem între politicieni și polițiști, între politicieni, polițiști și oameni de afaceri, pentru a verifica tot ceea ce ați prezentat și dumneavoastră, în ideea de a mai aplica, ce a rămas la dispoziția și la execuția ministerului, sancțiuni disciplinare și administrative”, a mai spus Marcel Vela.

Prefectul județului Caraş-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar, joi, după perchezițiile de miercuri legate de autorități care interveneau în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri.

În urma perchezițiilor, cinci suspecți au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de or, iar față de altul s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Surse din anchetă spun că persoana cercetată sub control judiciar este prefectul județului Caraş-Severin, Matei Lupu. Aceleași surse spun că printre cei 5 reținut este și șeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin.

Nouă percheziţii s-au făcut miercurim dintre care una la Poliția Caraș-Severin, la locuințele unor persoane, dintre care unele polițiști, și la sediul unei firme.

În urma perchezițiilor, prefectul județului Caraș-Severin și-a înaintat demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.