Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Marcel Vela: Vom crea o bancă de plasmă autoimună. De la începutul pandemiei, în MAI au fost 4.117 infecții și 9 decese

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat marți că MAI înființează în spitalul ministerului un centru de recoltare de sange si plasma autoimună de la pacienții care s-au vindecat de coronavirus, pe viitor urmând să fie înființată o bancă de plasmă. Vor putea dona atât civili cât și personal MAI, iar beneficiari vor fi „toți românii care au nevoie”, a indicat ministrul.

„In ultimele 24 de ore, la nivelul MAI s-au infectat 124 de colegi. Iar de la inceputul pandemiei s-au inregistrat 4117 cazuri de infectii si 9 cazuri de decese (...) Dupa campania de promovare initata de MAI legata de donarea de plasma, in aceasta a doua etapa va anuntam ca vom crea un centru de recoltare sange si plasma autoimuna urmand ca pe viitor in pasul 3 sa cream o banca de plasma necesara tuturor compatriotilor”, a declarat Marcel Vela, intr-o conferinta de presa comuna cu chestor de poliție medic dr. Dinu Dragomir, împuternicit director al Direcției Medicale, și comisar-șef de poliție medic dr. Alida Moise, împuternicit director general al Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” București.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.