Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marcus Rashford a mulţumit fanilor care l-au susţinut atunci când a fost ţinta insultelor rasiale după ratarea unui penalty în finala EURO 2020

skysports
marcus rashford, manchester

Atacantul naţionalei de fotbal a Angliei şi al echipei Manchester United, Marcus Rashford, a mulţumit fanilor care l-au susţinut atunci când a fost ţinta insultelor rasiale după ratarea unui penalty în finala EURO 2020 pierdută în faţa Italiei, scrie Reuters, citat de agerpres.

''Mulţumesc şi mă bucur pentru susţinerea arătată de foarte mulţi oameni. Este ceva ce nu am experimentat înainte. Nimeni nu vrea să piardă o finală a unui turneu, însă la penalty-uri nu se ştie niciodată ce va fi. Oricum ar fi, rasismul este ceva inacceptabil. Dar pentru că noi ne-am confruntat cu el, şi eu şi Jadon Sancho şi Bukayo Saka, este minunat să vedem că avem o mulţime de alţi oameni care ne susţin şi ne sprijină'', a spus Rashford.

Declaraţia sa a fost făcută şi în contextul în care o pictură murală care-l reprezenta, desenată pe un zid de lângă stadionul lui Manchester United, a fost ştearsă la câteva zile după ce Anglia a pierdut finala EURO 2020. Cu toate acestea, în locul picturii au apărut mesaje de încurajare pentru jucătorul lui Manchester United.

''Astfel de lucruri ne încurajează, ne fac să mergem mai departe'', a punctat Rashford.

Aşa cum se ştie, săptămâna trecută Marcus Rashford a devenit cel mai tânăr deţinător al distincţiei doctor honoris causa al Universităţii din Manchester pentru implicarea sa în acţiunile de combatere a sărăciei la copii.

Internaţionalul englez a fost foarte apreciat după ce a reuşit să ducă la bun sfârşit o campanie de furnizare a tichetelor de masă pentru şcolari şi în perioada vacanţei de vară, dezvăluind că şi el a beneficiat, când era elev, de un astfel de sprijin.

''Să fiu aici, în prezenţa unui mare nume precum Sir Alex Ferguson, care mi-a fost model în evoluţia mea, este ceva foarte special. Vă mulţumesc pentru faptul că v-aţi făcut timp şi pentru mine'', spunea cu acel prilej Rashford.

Fotbalistul a reuşit, împreună cu organizaţia Fareshare, să strângă 20 milioane lire sterline pentru a susţine oferirea de mese calde pentru copii care au avut de suferit anul trecut, în timpul pandemiei de coronavirus.

În august, Marcus Rashford anunţa că a fost operat cu succes la umăr. Fotbalistul, care a fost afectat de o accidentare în a doua parte a sezonului trecut, a confirmat atunci că intervenţia chirugicală a decurs bine.

"Vă mulţumesc pentru toate urările. M-am operat şi totul a mers foarte bine. O mică inflamaţie, însă în rest mă simt bine", scria în august Rashford pe Twitter.

Atacantul anunţa că va fi indisponibil până la 12 săptămâni, iar clubul menţiona că rămâne de văzut când va reveni pe gazon.

Rashford şi-a amânat operaţia ca să poată juca la EURO 2020, unde a avut cinci apariţii, toate din postura de rezerve. Naţionala sa a fost învinsă de Italia în finala competiţiei.

Manchester United, vicecampioană în sezonul trecut, este în prezent pe locul 4 în Premier League după şapte etape, cu 14 puncte, la 2 puncte de liderul Chelsea, şi va juca sâmbătă cu Leicester City în etapa a 8-a.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.