Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mareșalul Haftar, omul forte din estul Libiei, prezent la o conferinţă internaţională la Palermo

ABC News
Khalifa Haftar

O conferinţă internaţională asupra viitorului Libiei, stat aflat în haos din 2011, s-a deschis luni seara la Palermo în prezenţa mareşalului Haftar, omul forte din estul ţării, care a sosit într-un final, după un lung suspans, în Sicilia, notează AFP preluată de Agerpres.

Mareşalul Khalifa Haftar a fost primit puţin după ora locală 20,30 la Villa Igiea de premierul italian Giuseppe Conte, după ce a lăsat să planeze incertitudinea în ce priveşte participarea sa la această conferinţă internaţională. El a refuzat însă să participe la cina de lucru oferită de Conte.

Mareşalul Haftar, care controlează estul Libiei, este reticent să se aşeze la aceeaşi masă cu unii dintre participanţi, pe care el îi consideră extremişti islamişti, invitaţi de asemenea la Palermo, au indicat surse din anturajul său.

Libia este condusă în prezent de către două entităţi rivale: GNA, guvernul de uniune naţională rezultat ca urmare a unor demersuri ale ONU şi care îşi are sediul la Tripoli, şi o autoritate rivală în estul ţării, susţinută de către un parlament şi o forţă armată sub conducerea mareşalului Haftar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.