Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mare ATENŢIE când îţi închiriezi casa! Proprietarii pot fi EXECUTAŢI SILIT pentru datoriile chiriaşilor

executare silita

Bucuria că ai găsit un chiriaş se poate transforma, peste noapte, într-o problemă de proporţii. Specialiştii avertizează şi susţin că trebuie să alegeţi cu mare atenţie chiriaşii pentru că, potrivit Legii asociaţiilor de proprietari, proprietarii pot fi traşi la răspundere pentru datoriile chiriaşilor lor. Mai mult, scriu cei de la Naţional, se poate ajunge chiar şi la executarea silită a proprietarilor.

Citeşte şi: Schimbări de PROPORŢII la Legea Minelor. Ce modificări propune Ministrul Economiei

Una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite în acest caz este neplata întreţinerii. Deşi întreţinerea este plătită, mai mereu, de către chiriaş în numele proprietarului, potrivit Legii 230/2007, cel care este obligat la plata acestor cheltuieli este însuşi proprietarul.

“Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit”, scrie în lege.

Astfel, dacă restanţele la întreţinere depăşesc scadenţa de 90 de zile, asociaţia îl poate obliga în instanţă pe proprietar să plătească, indiferent de motivul pentru care există acele restanţe.

La suma restantă se adaugă, în plus, pentru fiecare zi de întârziere, penalităţi.Potrivit legii, penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizarilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.

Citeşte şi: Se strică vremea! ANM a emis cod GALBEN de vijelii în România. Ce judeţe sunt vizate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.