Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mare scandal în sport: Comitetul Internaţional Olimpic a suspendat sprijinul financiar acordat AIBA

scandal

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat ajutorul financiar acordat Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA), după numirea controversatului om de afaceri Gafur Ragimov, bănuit în SUA de legături cu crima organizată, ca preşedinte iterimar al forului, informează lefigaro.fr.

CIO s-a declarat "extrem de preocupat" de nominalizarea, sâmbătă, a lui Ragimov. "Responsabilii de etică şi conformitate din cadrul CIO vor trimite în această săptămână un raport membrilor Comitetului Executiv, reuniţi la Pyeongchang, care vor decide eventuale măsuri suplimentare. Până ce solicitările vor fi luate în considerare de AIBA, CIO a decis să suspende, cu efect imediat, viitoarele sale ajutoare fincnciare", a precizat CIO, într-un comunicat.

Luna trecută, autorităţile americane a anunţat că uzbekul se numără printre "criminalii importanţi" din ţara sa, din cauza implicării lui în traficul de heroină. Confruntat cu numeroase acuzaţii de corupţie şi suspendat provizoriu de către Comisia de Disciplină a forului, taiwanezul Ching-Kuo Wu a demisionat, la 20 noiembrie 2017, de la conducerea Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA). Italianul Franco Falcinelli a preluat conducerea interimară a AIBA, dar şi el a demisionat, sâmbătă, la congresul federaţiei, de la Dubai, fiind înlocuit de vicepreşedintel Rahimov, în vârstă de 66 de ani, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.