Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a anunțat că va ține Brexitul la secret

brexit

Guvernul britanic nu va dezvălui, înainte de a activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona (etapa oficială care va marca lansarea negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană), multe detalii despre modul în care se va desfăşura efectiv Brexit-ul, a declarat ministrul britanic mandatat cu dosarul Brexit, David Davis, citat de Reuters.

Executivul de la Londra este supus presiunilor - mergând de la lideri ai mediului de afaceri la state aliate străine - pentru a dezvălui detalii privind modul în care intenţionează să pună în practică decizia de părăsire a UE de către Marea Britanie, hotărâre luată prin referendumul organizat pe 23 iunie.

Citește și: Controverse in PNL in privinta lui Augustin Zegrean

Ministrul David Davis a explicat că guvernul britanic va avea liniile clare ale negocierilor respective de îndată ce articolul 50 al Tratatului de la Lisabona va fi activat.

El a subliniat că guvernul britanic trebuie să-i convingă în legătură cu avantajele Brexit-ului pe cei care în 23 iunie au votat pentru rămânerea ţării în interiorul Uniunii Europene.

Citește și: Cea mai celebra banca americana face dezvaluiri cutremuratoare! Omenirea traieste intr-o lume virtuala!

David Davis, a cărui funcţie oficială este 'secretar de stat pentru ieşirea din Uniunea Europeană', a adăugat că nu este 'absolut sigur' că înţelege care este rolul eurodeputatului belgian Guy Verhofstadt în negocierile privind Brexit. Fostul premier al Belgiei şi un federalist declarat, Verhofstadt a fost numit de Parlamentul European să îl reprezinte în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Data la care va fi activat articolul 50 încă nu este stabilită, dar premierul britanic Theresa May a afirmat cu mai multe ocazii că acest lucru nu se va întâmpla până la finalul acestui an, informează agerpres.ro.

Citește și: Cel mai mare site porno din lume a lansat o secțiune pentru orbi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.