Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a cerut autorităților libaneze să negocieze cu protestatarii

beirut atentat

Ambasada Marii Britanii la Beirut a solicitat joi autorităților libaneze să asculte „frustrările justificate” ale protestatarilor și să implementeze reformele necesare la nivel național, pe fondul protestelor de amploare declanșate de săptămâna trecută în această țară, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Poziția Londrei este similară cu cea exprimată de Statele Unite și Franța, aliați apropiați ai Libanului, care și-au exprimat nemulțumirea față de întârzierea reformelor și față de corupția din țara din Orientul Mijlociu.

Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de liderii politici, solicitându-le demisia, dar și față de corupția din această țară.

Liderii libanezi discută despre o posibilă remaniere guvernamentală pentru a satisface o parte dintre revendicările protestatarilor. Protestele de amploare din Liban au dus la închiderea de școli, agenții guvernamentale și sucursale bancare la nivel național.

Un mare scandal stă să BUBUIE în PNL: favorit de pe lista cu miniștri din cabinetul Orban, denunțat la DNA

„La o săptămână de la începerea protestelor, poporul libanez și-a exprimat o serie de frustrări justificate, care ar trebui ascultate. Acesta este un moment important pentru Liban: reformele necesare trebuie implementate urgent”, arată Ambasada Marii Britanii la Beirut prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

„Marea Britanie va continua să sprijine un Liban sigur, stabil, suveran și prosper, cu o economie mai puternică, educație de calitate, servicii mai bune și securitate îmbunătățită”, a adăugat Ambasada.

Autoritățile de la Washington au anunțat miercuri că sprijină dreptul protestatarilor de a manifesta pașnic și au informat că cetățenii libanezi au fost „pe drept înfuriați” față de refuzul Guvernului de la Beirut de a lupta împotriva corupției.

Și Franța a făcut apel la autoritățile libaneze să implementeze reforme, iar Parisul a anunțat că deblocarea ajutorului financiar în valoare de 11 miliarde de dolari oferit de către statele occidentale Libanului depinde foarte mult de implementarea acestor reforme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.