Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie a prezentat un plan de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus, care a făcut peste 3.000 de victime la nivel global

Digi24
coronavirus

Marea Britanie a prezentat, marți, un plan de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus, care a făcut peste 3.000 de victime la nivel global, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Guvernului britanic, cel mai rău scenariu este acela în care până la o cincime din forţa de muncă ar putea fi afectată din cauza noului tip de coronavirus.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Oficialii britanici au afirmat că există planuri pentru o varietate de scenarii, de la un impact minor la declanşarea unei pandemii şi planuri care permit Ministerului Apărării să ofere sprijin Autorităţii Civile dacă va fi nevoie.

„Există deja planuri bine stabilite conform cărora poliţia, pe lângă menţinerea siguranţei publice, va prioritiza lucrurile pe care trebuie să le facă, iar armata este desigur mereu pregătită să intervină”, a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Printre măsurile care urmează să fie luate în cazul în care situaţia se agravează se numără închiderea şcolilor, lucrul de acasă şi se vor interzice evenimentele cu oameni mulţi.

Autorităţile se vor concentra mai mult pe infracţiunile grave şi vor menţine ordinea publică și dacă mulţi dintre ofiţeri vor fi afectaţi de virus.

De asemenea, externările din spital vor fi monitorizate, iar unii oameni vor putea fi trataţi de acasă pentru a putea elibera paturile.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

Toate departamentele din cadrul Guvernului britanic vor avea câte un reprezentant pentru coronavirus.

Potrivit unor date furnizate de Ambasada României la Londra, cel puţin 490.000 de români se află în momentul de faţă în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.