Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie AVERTIZEAZĂ în conflictul cu Spania: NU vom ceda!

UK Marea Britanie

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat că Londra nu va ceda niciodată suveranitatea Gibraltarului fără acordul populaţiei teritoriului britanic situat la sud de Spania, a indicat duminică un comunicat difuzat de Downing Street, relatează AFP.

Citește și: Amănunte de ULTMĂ ORĂ despre fugarul Sebastian Ghiţă: Ce spune ministrul de Interne

Citeşte şi: Scandal IMENS şi acuzaţii dure în PNL: Un senator vrea DIZOLVAREA unei organizaţii


Într-o convorbire telefonică cu şeful executivului din Gibraltar, Fabian Picardo, dna May a precizat că ea nu va încheia niciodată un acord care ar lăsa ca locuitorii Gibraltarului să treacă sub o altă suveranitate fără voinţa lor exprimată în mod liber şi democratic'', potrivit comunicatului. 

''Premierul britanic a spus că îşi menţine în totalitate angajamentul de a lucra cu Gibraltarul pentru a obţine cele mai bune rezultate posibile în ce priveşte Brexit-ul şi că va continua să-l includă în procesul de negocieri'', adaugă comunicatul. 

Potrivit unui proiect ''de orientări în negocieri'', prezentat vineri de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ''nici un acord între UE şi Regatul Unit nu va putea fi aplicat teritoriului Gibraltar fără un acord între Regatul Spaniei şi Regatul Unit'', după Brexit. 

Membri ai opoziţiei social-democrate din Gibraltar s-au alarmat în legătură cu faptul că Madridul ar putea bloca accesul Gibraltarului la orice acord comercial negociat de către Londra cu UE. 

Picardo a denunţat şi el ''maşinaţiunile vizibile ale Spaniei'', care ''încearcă să manipuleze Consiliul European pentru a-şi urmări propriile interese politice meschine''. El a calificat propunerea UE ca fiind ''discriminatorie şi inutilă''. 

AFP aminteşte că, în 2002, locuitorii Gibraltarului au respins prin referendum o propunere privind împărţirea suveranităţii teritoriului cu Spania

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.