Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie avertizează Polonia: Dacă trimite avioane de luptă în Ucraina intră în vizorul Rusiei

wikipedia.org
mig 29

Marea Britanie a avertizat Polonia că trimiterea de avioane de luptă în Ucraina poate pune țara în vizorul direct al Rusiei, transmite CNN.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat marți pentru Sky News că, deși Marea Britanie va „sprijini” alegerea Poloniei de a furniza Ucrainei avioane de luptă, țara ar trebui să fie conștientă de avertismentul Rusiei cu privire la o „răzbunare”.

Vestea vine la o zi după ce ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat că oficialii americani discută cu guvernul polonez despre potențialul Poloniei de a trimite avioane de luptă MiG-29 din era sovietică în sprijinul Ucrainei. Smith a subliniat că aceasta este o „decizie suverană” pentru Polonia.

„Polonia se învecinează cu o serie de țări, cum ar fi Belarus, care este un participant activ în război alături de Rusia. Și Polonia va înțelege că un asemenea gest nu numai că ajută în mod direct Ucraina, ceea ce este un lucru bun, ci îi poate aduce în vizorul direct al unor țări precum Rusia sau Belarus”, a spus Wallace.

El a adăugat că nu îi revine lui rolul de a anticipa alegerea Poloniei, remarcând că există „o responsabilitate cu adevărat mare pe umerii președintelui Poloniei și ai ministrului apărării”.

„În calitate de coleg NATO trebuie să spun că vom sprijini Polonia și orice alegere pe care o va face”, a conchis Wallace.

Până acum, NATO a rămas fermă în refuzul său de a se implica direct în conflict, dincolo de sprijinirea rezistenței Ucrainei la o invazie care ucide civili nevinovați, în timp ce oficialii americani au precizat că trupele americane nu se vor implica direct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.