Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: Demisie a unui important ministru eurosceptic

marea britanie

Ministrul britanic al muncii, Ian Duncan Smith, susţinător al ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a demisionat vineri pentru a-şi exprima opoziţia faţă de reducerile bugetare care afectează alocaţiile de invaliditate, relatează AFP şi Reuters. 

În scrisoarea prin care îşi prezintă demisia, ministrul, care răspunde şi de pensii, a calificat drept "de neapărat" aceste tăieri bugetare anunţate miercuri de guvernul conservator. 

Ian Duncan Smith este una dintre principalele figuri ale guvernului care pledează pentru o ieşire a Marii Britanii din UE cu prilejul referendumului care va fi organizat la 23 iunie. 

Prim-ministrul David Cameron şi ministrul de finanţe George Osborne sunt, pe de altă parte, susţinători ai menţinerii ţării în blocul Celor 28. 

"Ultimele reforme privind prestaţiile de invaliditate şi contextul în care au fost decise constituie pentru mine un compromis care merge prea departe", i-a scris ministrul lui David Cameron. 

"Deşi ele sunt acceptabile la o primă vedere, din cauza unui deficit public persistent, ele sunt de neapărat, dată fiind maniera în care ele au fost introduse într-un buget de pe urma căruia beneficiază cei mai înstăriţi", a adăugat el. 

În condiţiile în care coeziunea Partidului conservator este afectată de mai multe luni din cauza viitorului referendum, bugetul care va fi prezentat miercuri de George Osborne a amplificat şi mai mult tensiunile. 

Ministrul de finanţe a anunţat reduceri suplimentare în cheltuielile guvernului în sumă totală de 3,5 miliarde de lire sterline (4,5 miliarde de euro) până în 2020, invocând perspectivele nefavorabile ale economiei mondiale şi turbulenţele de pe pieţe. 

Printre tăierile de cheltuieli cele mai nepopulare sunt cele care afectează alocaţiile de invaliditate, mai mulţi deputaţi conservatori solicitând renunţarea la acestea.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.