Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie, dispusă să încheie acorduri comerciale cu ţări care încalcă drepturile omului

UK Marea Britanie

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a declarat într-o întâlnire cu echipa sa că Regatul Unit trebuie să încheie acorduri comerciale şi cu ţări care încalcă drepturile omului, dezvăluie miercuri publicaţia Huffington Post UK, care a difuzat o înregistrare audio a conversaţiei, transmite EFE, potrivit AGREPRES.

''Cred sincer că trebuie să facem comerţ liber în întreaga lume. Dacă ne limităm la ţări cu standarde ale drepturilor omului la nivelul CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), nu vom încheia multe acorduri cu pieţele în creştere în viitor'', a declarat Raab, în înregistrarea citată.

O sursă a Foreign Office (Ministerul de Externe britanic - n.r.) a declarat că înregistrarea audio ''a fost editată în mod deliberat şi selectiv''.

Citește și: Atac armat la trei spa-uri diferite în Georgia: 8 persoane ucise cu sânge rece

Potrivit Huffington Post UK, Raab a declarat: ''Nu excludem relaţii complete doar pentru că există probleme, continuăm să purtăm o conversaţie pentru că încercăm să schimbăm acest comportament. Cred că vom fi într-o mai bună poziţie de a face acest lucru dacă suntem dispuşi să ne implicăm''.

Raab a recunoscut în discuţia cu echipa sa că ''vor exista momente'' în care o ţară va face un lucru care va fi imposibil de acceptat, dar că ''în principiu'' crede că este bine să existe contacte şi ''să se exercite o influenţă pozitivă, chiar dacă este moderată''.

Cuvintele ministrului, care ţin prima pagină şi a altor ziare britanice, au fost criticate de deputata laburistă Lisa Nandy. ''Acesta este ultimul exemplu al unui guvern căruia îi lipseşte complet busola morală şi care este inconsistent, fericit să spună una în public şi alta în privat'', a declarat ea.

Directoarea filialei britanice a organizaţiei Amnesty International, Kate Allen, a declarat la rândul său pentru Huffington Post UK că aşa-numitele ''pieţe emergente, ţări precum India, Indonezia sau Brazilia, sunt locuri unde adesea protejarea drepturilor omului este fragilă şi ameninţată''. ''Comerţul care sporeşte sau contribuie la încălcarea drepturilor omului nu poate fi niciodată cu adevărat sustenabil'', a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.