Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie este optimistă cu privire la încheierea unui acord de liber schimb americano-britanic

Reuters
Donald Trump

Administraţia americană a preşedintelui Donald Trump a manifestat un "entuziasm real" la ideea încheierii rapide după Brexit a unui acord de liber schimb între Marea Britanie şi Statele Unite, a afirmat şeful diplomaţiei de la Londra la finalul unei vizite la Washington, relatează AFP preluată de Agerpres.

"Discuţiile noastre au arătat un entuziasm real din partea administraţiei americane, începând cu preşedintele, pentru încheierea unui acord de liber schimb americano-britanic imediat ce va fi posibil după ieşirea noastră din Uniunea Europeană", prevăzută pentru primăvara viitoare, "ceea ce va fi profitabil pentru întreprinderile de pe cele două maluri ale Atlanticului", a declarat Jeremy Hunt într-un comunicat.

Într-un comunicat separat, secretarul de stat Mike Pompeo, care l-a primit miercuri dimineaţă, a confirmat că "a salutat" cu omologul său "perspectiva unui viitor acord de liber schimb".

Preşedintele Donald Trump a criticat în iulie strategia guvernului britanic privind Brexitul, apreciind că aceasta "va ucide" perspectiva unui asemenea acord bilateral. La scurt timp însă, cu prilejul unei întâlniri cu premierul britanic, Theresa May, el s-a arătat dispus să profite de această "ocazie incredibilă".

Jeremy Hunt, care a fost primit marţi şi de vicepreşedintele Mike Pence, precum şi de alţi responsabili de la Casa Albă, şi-a exprimat "imensa recunoştinţă pentru solidaritatea manifestată de Statele Unite" după otrăvirea, în martie, în Anglia, a unui fost spion rus, imputată de ambele ţări autorităţilor de la Moscova.

Capitalele occidentale, cu Washingtonul în frunte, au expulzat la acea dată coordonat numeroşi diplomaţi ruşi, acuzaţi că sunt spioni. Ministrul britanic de externe s-a întâlnit miercuri la Washington cu diplomaţi expulzaţi de Rusia ca represalii, pentru "a le mulţumi".

Cu Mike Pompeo, el a mai discutat despre "ameninţarea persistentă pe care a reprezintă acţiunile periculoase şi destabilizatoare ale Rusiei", potrivit purtătoarei de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.