Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie face schimb cu Polonia: livrează tancuri moderne pentru unele sovietice și le va trimite Ucrainei

tanc T-72

Regatul Unit vrea să livreze tancuri Poloniei, în locul unor tancuri de asalt de concepţie sovietică, pe care Varşovia ar putea să le furnizeze Ucrainei, în lupta împotriva invaziei ruse, relatează AFP.

”Avem în vedere să trimitem tancuri Poloniei, pentru a ajuta la trimiterea unor dintre (tancurile) lor (de tip) T-72 în Ucraina”, a anunţat vineri, într-o confernţă de presă, la New Delhi, premierul britanic, informează News.ro.

Boris Johnson a dezăluit, de asemenea, că militari ucraineni sunt formaţi în Regatul Unit, în vederea folosirii unor vehicule blindate pe care Londra urmează să le furnizeze Ucrainei în lupta împotriva invaziei ruse.

”Pot să spun că formăm, în prezent, ucraineni, în Polonia, să folosească (sisteme de) apărare antiaeriene, iar în această ţară (Regatul Unit) să folosească vehicule blindate”, a declarat el presei britanice care-l însoţeşte în această vizită în India.

Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a anunţat joi că ”două duzini” (24) de militari ucraineni se află în prezent în Regatul Unit, în acest cadru.

”Acţionăm în coordonare cu aliaţii noştri pentru a furniza noi tipuri de echipament, în care ucrainenii poate că nu au experienţă. Este, aşadar, rezonabil ca ei să primească formarea necesară pentru a le folosi cât mai bine”, a declarat acest purtător de cuvânt presei britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.