Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie iese la atac și acuză Iranul pentru atacurile care au vizat petrolierele din Golful Oman

www.opendemocracy.net
Jeremy Hunt

Marea Britanie a acuzat vineri Iranul și Gărzile Revoluționare ale sale pentru atacurile care au vizat două petroliere aflate în Golful Oman, adăugând că niciun alt stat sau actor non-statal ar fi putut fi responsabil, relatează MEDIAFAX.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a condamnat atacurile, afirmând că acestea încalcă normele internaționale și a cerut Iranului să înceteze toate încercările de destabilizare.

"Ultimul atac urmează un tipar al comportamentului de destabilizare al Iranului și reprezintă o amenințare serioasă la adresa regiunii", a declarat Hunt.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, DEZLĂNȚUIT total la adresa lui Klaus Iohannis: 'România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creație de laborator'

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat de asemenea Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite și a aliaților săi.

Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, a cerut vineri efectuarea unei investigaţii independente pentru depistarea autorilor atacurilor care au vizat petroliere în Golful Oman.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a condamnat atacurile, afirmând că acestea încalcă normele internaționale și a cerut Iranului să înceteze toate încercările de destabilizare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.