Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie impune reguli noi băncilor din Uniunea Europeană care își doresc să funcționeze în Regatul Unit

CCIR
Brexit

Fondurile de investiţii şi băncile din Uniunea Europeană care vor să-şi stabilească o bază în Regatul Unit după Brexit trebuie să aibă suficient personal de conducere pentru a putea fi adecvat supervizate, a anunţat miercuri Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Marea Britanie a ieşit din Uniunea Europeană iar acordul de tranziţie se încheie în decembrie, după care firmele de servicii financiare din blocul comunitar vor avea nevoie de autorizaţie pentru a opera o filială sau o subsidiară în Regatul Unit.

Guvernul britanic vrea să păstreze pieţele deschise pentru a menţine poziţia Londrei de centru financiar global major şi urmează în scurt timp să propună legislaţia în acest scop.

Peste 1.500 de firme şi 600 de fonduri din UE au obţinut deja un permis temporar, având astfel timp să încerce să obţină o autorizaţie completă pentru a opera în Regatul Unit conform standardelor minime stabilite miercuri în documentul propus spre consultare publică de FCA. Instituţia se aşteaptă la un număr mai mare de companii care să solicite autorizaţia sau licenţa, subliniind că Marea Britanie rămâne o piaţă financiară deschisă.

Dar miercuri FCA le-a spus băncilor că trebuie să aibă la Londra suficient personal de conducere, dacă vor o licenţă.

"Autoritatea pentru Conduită Financiară se aşteaptă ca o firmă care solicită autorizaţia să aibă un loc de desfăşurare a afacerii reprezentativ în Marea Britanie, pentru a superviza eficient activităţile ei din Regatul Unit", a afirmat Nausicaa Delfas, director de operaţiuni internaţionale la FCA.

Conform reglementărilor UE, băncile cu sediul la Londra trebuiau să-şi înfiinţeze hub-uri în blocul comunitar deoarece accesul liber la piaţa unică se încheie la 31 decembrie, iar în viitor accesul direct va fi în cel mai bun caz limitat sau temporar.

Aproximativ 25 de bănci au obţinut licenţe noi sau le-au restructurat pe cele existente în zona euro din cauza Brexitului, a anunţat BCE.

Până la termenul limită din 30 iunie, Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu au reuşit să finalizeze evaluările pentru "echivalenţa" reglementărilor reciproce, pentru a permite acces selectat la pieţele lor financiare respective, reprezentanţii Londrei şi Bruxelles-ului acuzându-se reciproc pentru eşec.

Permiterea accesului bazat pe echivalenţă reprezintă cel mai bun mod pentru evitarea conflictelor în privinţa derivatelor şi a tranzacţionării acţiunilor după 31 decembrie, declara recent Delfas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.