Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie:Infracţiunile motivate de ură împotriva persoanelor LGBT aproape s-au dublat în ultimii 4 ani

infomoldova.net
homosexuali

Infracţiunile motivate de ură împotriva persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) în Marea Britanie aproape s-au dublat în ultimii patru ani, cu una din cinci persoane căzându-le victime în ultimele 12 luni, relatează joi Reuters, citând activişti şi un recent sondaj. Un nou sondaj YouGov efectuat pe un număr de 5.000 de persoane LGBT arată că 16% dintre respondenţii lesbiene, homosexuali şi bisexuali s-au referit la infracţiuni motivate de ură împotriva lor, precum un limbaj abuziv, ameninţări şi violenţă în ultimul an, de la 9% în 2013. Persoanele transsexuale (transgender n.r.) nu au fost incluse în sondajul din 2013.

Grupul Stonewall, care militează pentru drepturile persoanelor gay, a descris tendinţa ca "alarmantă", în timp ce aceste niveluri ridicate de abuzuri îi face pe mulţi să se simtă în nesiguranţă în viaţa de zi cu zi şi aproape o treime dintre cei chestionaţi să evite anumite străzi. Potrivit directorului de campanie de la Stonewall, Paul Twocock, patru din cinci persoane LGBT care au experimentat o infracţiune sau un incident motivate de ură nu au anunţat la poliţie. "Deşi am parcurs un drum lung în crearea egalităţii juridice pentru persoanele LGBT, realitatea nu o arată", a declarat Twocock pentru Thomson Reuters Foundation.

"Lucrurile se vor schimba numai dacă oamenii de pretutindeni, indiferent dacă sunt la muncă sau în stradă, vor lua o poziţie pentru persoanele LGBT împotriva infracţiunilor motivate de ură", a adăugat el. Deşi Marea Britanie este una dintre cele câteva ţări în care persoanele LGBT au drepturi constituţionale egale, abuzurile şi discriminarea la adresa lor rămân larg răspândite, afirmă activiştii. Una din zece persoane LGBT chestionate au declarat că s-au simţit discriminate când au vrut să închirieze sau să cumpere o casă sau la un eveniment sportiv live, cu procente mai mari dintre acestea la vizitarea cafenelelor, cluburilor de noapte sau a lăcaşurilor de cult, conform Agerpres.

De asemenea, unul din 10 respondenţi a declarat că a experimentat abuzuri online în ultima lună, numărul crescând la unul din patru - sau 26% - pentru persoanele transgender. "Există un sentiment de neîncredere faţă de autorităţi în rândul persoanelor LGBT, care nu anunţă incidentele de ură împotriva lor de teamă că nu vor fi luate în serios", a spus Twocock, cerând o legislaţie mai puternică şi o instruire mai bună a poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.