Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie interzice prezenţa în bagajul de mână a electronicelor, la bordul avioanelor

british airways avion

Marea Britanie interzice prezenţa laptop-urilor, dar şi a tabletelor şi DVD player-elor ce depăşesc anumite dimensiuni, în bagajul de mână al pasagerilor curselor aeriene provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia şi Arabia Saudită, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de Sky News şi BBC.

Interdicţia se aplică în cazul zborurilor directe ce au ca destinaţie Marea Britanie şi provin din aceste şase state, scrie agerpres.ro.

Măsurile sunt similare celor anunţate tot marţi de autorităţile americane şi sunt, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului de la Londra, "necesare, eficiente şi proporţionate", având drept scop "asigurarea securităţii cetăţenilor britanici".

Oficialul a precizat că orice dispozitiv electronic ce depăşeşte 16 centimetri în lungime, 9,3 centimetri în lăţime şi are o grosime mai mare de 1,5 centimetri trebuie păstrat în bagajul de cală.

Sky News notează că interdicţia îi vizează doar pe pasageri, nu şi pe membrii echipajului, iar companiile care vor fi direct afectate sunt atât britanice, cât şi străine. Printre ele se regăsesc British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook şi Thomson, Egyptair sau Saudia.

Autorităţile americane au anunţat marţi interzicerea laptopurilor, a tabletelor şi a telefoanelor la bordul tuturor avioanelor care sunt operate de nouă companii aeriene din opt ţări din Orientul Mijlociu şi care efectuează zboruri spre SUA, invocând un risc de atentate 'teroriste', transmite France Presse.

Companii precum Emirates sau Turkish Airlines care operează zboruri directe din Dubai sau Istanbul spre SUA au 96 de ore (patru zile) la dispoziţie, începând cu marţi, ora 07:00 GMT, pentru a le interzice pasagerilor să se îmbarce cu aparate electronice mai mari decât un telefon mobil.

Orice astfel de dispozitive (laptopuri, tablete, console de jocuri, e-book-uri, DVD playere, aparate foto) trebuie puse în bagajele de cală.

Un oficial din domeniul aviaţiei a declarat anterior pentru CNN că ar fi vorba de "îngrijorări privind securitatea în legătură cu pasagerii care se îmbarcă în zboruri fără escală spre SUA din anumite ţări", potrivit DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.