Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie, întoarcere la 180 de grade: ce decizie a luat cu privire la echipamentele Huawei

Wccftech
Huawei

Operatorii telecom din Marea Britanie nu vor mai avea voie să instaleze echipamente produse de chinezii de la Huawei începând cu luna septembrie a anului viitor, scrie news.ro.

Departamentul pentru Digital, Cultură, Media şi Sport al guvernului britanic a anunţat că, din septembrie 2021, operatorii de comunicaţii din Marea Britanie nu vor mai avea voie să instaleze în reţele proprii echipamente produse de Huawei.

La fel ca Statele Unite, Marea Britanie spune că echipamentele Huawei din infrastructura de comunicaţii reprezintă un risc la adresa securităţii naţionale.

Carantină prelungită cu 7 zile; trei localități vizate

Decizia reprezintă o întoarcere la 180 de grade a oficialităţilor din Marea Britanie, care, la începutul anului, susţineau cu tărie că nu vor ceda presiunilor americane şi nu vor lua măsuri împotriva Huawei.

Chiar şi aşa, măsura nu reprezintă o surpriză, existând indicii încă din această vară care arătau că Marea Britanie lucrează la o strategie împotriva companiei chineze.

Guvernul britanic a prezentat un plan prin care se urmăreşte înlocuirea până în 2027 a echipamentelor Huawei instalate deja. Acest plan include o aşa-numită strategie de diversificare a lanţului de aprovizionare cu echipamente 5G, de care vor beneficia Nokia şi Ericsson.

Guvernul britanic a stabilit şi un fond de 250 de milioane de lire pentru punerea în aplicare a acestor măsuri şi susţinerea operatorilor de telecomunicaţii în eforturile de înlocuire a echipamentelor Huawei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.