Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: Lanțul de supermagazine Tesco oferă un bonus de 1000 de lire sterline

www.agerpres.ro
transportatori, tir, camion

Cel mai mare lanț de magazine alimentare din Marea Britanie, Tesco, oferă șoferilor de camioane (TIR) un bonus de angajare de 1.000 de lire sterline (1.170 de euro), pe fondul unei penurii cronice de șoferi din industrie.

Și Morrisons, numărul 4 în clasamentul supermarketurilor, a anunțat că pune la punct scheme de instruire a personalului pentru a deveni șoferi de camioane.

Presa și rețelele sociale au difuzat fotografii cu numeroase magazine care aveau rafturi goale în lipsa mărfurilor care trebuia livrate de TIR-urile de aprovizionare, iar Asociația rutieră de transport (RHA) a estimat că există o lipsă de 100.000 de șoferi de TIR în Marea Britanie. RHA a declarat că aproximativ 30.000 de teste de conducere TIR nu au avut loc anul trecut din cauza pandemiei de Coronavirus și a adăugat că o penurie “istorică” de șoferi a fost agravată de modificările regulilor de imigrație după Brexit.

Mai recent, șoferilor cărora li s-a spus să se autoizoleze după ce au fost anunțați de aplicația NHS Covid după un contact cu o persoană infectată, se adaugă, de asemenea, la această problemă. Concernul petrolier BP a fost nevoită să închidă temporar mai multe benzinării în Marea Britanie din cauza lipsei de aprovizionare cu benzină fără plumb și motorină. Unele consilii locale nu au putut ridica gunoiul din cauza lipsei șoferilor.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.