Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie, paralizată de greve. Negocierile transportatorilor au eșuat

ziarul romanesc uk
greva feroviara uk

Membrii sindicatului feroviar, maritim și al transporturilor încep, vineri, o nouă grevă de 48 de ore, după ce joi negocierile nu au reușit să facă progrese, potrivit Sky News.

Greva transportatorilor are loc la doar o zi după ce asistentele medicale au ieșit în stradă.

Unele zone din Marea Britanie se confruntă cu noi probleme din cauza călătoriilor, deoarece lucrătorii din sectorul feroviar, șoferii autobuzelor etc. au părăsit locul de muncă, din cauza disputei cu privire la salarii și condițiile de muncă.

Membrii sindicatului feroviar, maritim și al transporturilor vor începe o nouă grevă de 48 de ore, după ce joi negocierile nu au reușit să facă progrese.

Sindicatul RMT a declarat că au fost convenite „discuții suplimentare”, dar „între timp, toate acțiunile industriale rămân în vigoare”.

Sindicatul este implicat în două conflicte - unul cu Network Rail, care reprezintă aproximativ 20.000 de lucrători de semnalizare și de întreținere, iar celălalt cu Rail Delivery Group, care reprezintă aproximativ 20.000 de lucrători din 14 companii feroviare.

Membrii celor două grupuri vor intra în grevă vineri și sâmbătă, apoi pe 3 și 4 ianuarie și 6 și 7 ianuarie, iar membrii RMT de la Network Rail vor intra în grevă, de asemenea, de la ora 18.30 în Ajunul Crăciunului până la ora 6 dimineața pe 27 decembrie.

Membrii TSSA (Transport Salaried Staffs' Association) de la Network Rail au votat joi pentru a accepta o ofertă salarială, dar membrii de la Avanti West Coast vor continua greva și vineri.

Pasagerii din întreaga rețea feroviară au fost avertizați să nu călătorească.

Între timp, șoferii de autobuz angajați de Abellio în sudul și vestul Londrei vor intra în grevă vineri și sâmbătă, din cauza conflictului lor în ceea ce privește nivelul salarial. Sindicatul lor - Unite - a declarat că Abellio nu a reușit să intre în „discuții salariale semnificative” cu privire la creșterile salariale și că membrii săi sunt printre cei mai prost plătiți din Londra.

Colegii lor de la Metroline din nordul și vestul Londrei urmau să intre în grevă vineri, dar au acceptat o ofertă la începutul acestei luni - o creștere salarială de 11% și o creștere de 10% a salariilor restante.

Membrii sindicatului Servicii Publice și Comerciale care lucrează pentru National Highways vor ieși vineri în grevă în nord-vest, nord-est și Yorkshire, urmând ca și alte părți ale țării să fie afectate în săptămânile următoare.

Sindicatul PCS a declarat că lucrătorii planifică, proiectează, construiesc, operează și întrețin drumurile țării și că grevele riscă să ducă rețeaua la un „blocaj”.

Disputa lor se referă la salarii, pensii, siguranța locului de muncă și condițiile de concediere.

National Highways a declarat că aproximativ 125 din cei 1.500 de angajați din prima linie a personalului operațional vor participa la greve, ceea ce înseamnă între 10 și 25 de persoane pe regiune.

Acesta a declarat: „Lucrăm pentru a ne asigura că orice acțiune industrială nu va afecta experiența utilizatorilor de drumuri și suntem încrezători că impactul grevelor va fi gestionat”.

Lucrătorii din sectorul feroviar, al autobuzelor și al autostrăzilor se numără printre sutele de mii de lucrători care fac grevă în această iarnă, în condițiile în care inflația și alte presiuni legate de costul vieții lasă salariile în urmă.

De asemenea, avineri sunt în grevă peste 900 de angajați care lucrează la Agenția de Plăți Rurale, personalul DVSA din Scoția și Irlanda de Nord, precum și agenții de securitate de la Eurostar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.