Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie, pregătită să scoată armata în stradă, după ce s-a acutizat criza combustibilului/ VIDEO

benzina

Marea Britanie a cerut luni armatei sale să fie pregătită să vină în ajutor în criza de combustibil din ţară, după un weekend în care britanicii îngrijoraţi s-au grăbit la benzinării, golind multe dintre acestea, comentează AFP.

"Un număr limitat de şoferi de camioane-cisternă militare trebuie să fie pregătiţi să intervină şi să fie desfăşuraţi, dacă este necesar, pentru a stabiliza alimentarea cu carburant", a declarat în cursul serii Ministerul Energiei într-un comunicat, informează Agerpres. 

Penuria de benzină din Marea Britanie s-a agravat şi mai mult luni, tot sub influenţa unor "cumpărături din panică" ale şoferilor îngrijoraţi.

În toată ţara, afişele "fără benzină" sau "defect" apar lângă pompele de benzină, aproximativ 30% din benzinăriile gigantului BP fiind afectate de lipsa de combustibil.

Unele media britanice au publicat videoclipuri cu şoferi nervoşi aproape de bătaie lângă pompe, de teamă să rămână în pană ori să nu poată merge la muncă.

Dacă organizaţiile medicale au tras un semnal de alarmă cu privire la dificultăţile îngrijitorilor de a se deplasa pentru a-şi vedea pacienţii, unele şcoli s-au gândit să revină la învăţământul online dacă problema persistă.

Potrivit PRA, una din asociaţiile distribuitorilor de carburanţi, până la două treimi din membrii săi (5.500 de benzinării independente dintr-un total de 8.000 de staţii din ţară), au rămas fără combustibil duminică, "celelalte fiind aproape pe zero". Dar asociaţia spune că se aşteaptă la "o posibilă relaxare a cererii şi la o normalizare a stocurilor în zilele următoare".

Luni, reprezentanţii sectorului au dorit din nou să liniştească consumatorii afirmând că există "rafinăriile britanice sunt pline de carburanţi".

Situaţia aminteşte de raţionalizarea benzinei în timpul crizei energetice din anii 1970 sau de un blocaj al rafinăriilor care a paralizat activitatea ţării mai multe săptămâni la începutul anilor 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.