Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie pune presiune pe Israel - Cameron insistă cu soluția respinsă deja de Netanyahu

© No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia
cameron netanyahu

Ministrul britanic de Externe David Cameron i-a comunicat premierului Benjamin Netanyahu necesitatea unei soluţii cu două state după ce premierul israelian a respins cererile aliaţilor pentru un stat palestinian, transmite joi PA Media/dpa.

Şeful diplomaţiei britanice şi-a reiterat apelul pentru o "pauză umanitară imediată" în timpul unei întâlniri miercuri, la Ierusalim, notează Agerpres.

David Cameron a cerut Israelului să deschidă mai multe puncte de trecere pentru a permite intrarea ajutorului umanitar crucial în Fâşia Gaza asediată. El a cerut, de asemenea, protecţia medicilor şi a spitalelor după ce acestea au fost distruse în războiul actual.

Totodată, lordul Cameron s-a întâlnit la Ramallah, în Cisiordania, cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Netanyahu se opune

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a menţinut obiecţia faţă de crearea unui stat palestinian în pofida apelurilor din partea SUA de a lucra la soluţia cu două state după conflict. Lider al unui guvern de extremă dreapta, el a spus săptămâna trecută că ideea ar "pune în pericol statul Israel", criticând în acelaşi timp "încercarea de a ne constrânge".

Ministerul de Externe a precizat joi că David Cameron a reiterat sprijinul Marii Britanii pentru încercările Israelului de a asigura eliberarea restului ostaticilor, al căror număr se crede că este de aproximativ 130. El a subliniat însă şi faptul că Londra consideră că o pace pe termen lung trebuie să se bazeze pe realizarea unui stat palestinian alături Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.