Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie se aliază cu Belgia, Bulgaria și Serbia pentru a combate traficul de persoane

international.sindonews.com
rishi sunak

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak va conveni joi iniţiative bilaterale cu Belgia, Bulgaria şi Serbia vizând combaterea crimei organizate legate de migraţia ilegală, a informat biroul său de la Londra, potrivit Reuters.

La un summit al Comunităţii Politice Europene (CPE) la Granada, în Spania, Sunak va cere acţiuni mai coordonate împotriva nivelurilor în creştere ale migraţiei ilegale spre Europa, potrivit Agerpres.

'Nivelurile migraţiei ilegale spre Europa continentală sunt cele mai înalte din aproape un deceniu. Cu mii de oameni care mor pe mare, împinşi de traficanţi de persoane, situaţia este atât imorală, cât şi nesustenabilă', a declarat Sunak înaintea reuniunii.

'Nu le putem permite bandelor criminale să decidă cine ajunge pe malurile Europei', a mai spus premierul britanic.

Rishi Sunak a făcut din stoparea sosirilor de ambarcaţiuni mici pese Canalul Mânecii din Franţa una din priorităţile sale de vârf înaintea alegerilor aşteptate anul viitor. Până acum, mai mult de 25.000 de persoane au fost detectate traversând Canalul Mânecii în acest an.

Sunak şi şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, vor co-prezida de asemenea o întâlnire în format redus în marja CPE cu alţi parteneri europeni pentru a discuta acţiuni comune de combatere a migraţiei ilegale şi crimei organizate.

Acordul cu Belgia va include desfăşurarea unei tehnologii noi şi avansate de detecţie pentru identificarea şi combaterea traficului de persoane pe teritoriul Belgiei şi apoi spre Marea Britanie, a indicat biroul lui Sunak.

Potrivit Londrei, Marea Britanie şi Serbia vor conveni o creştere a cooperării în ce priveşte combaterea şi aducerea în faţa justiţiei a reţelelor infracţionale, schimbul de informaţii şi cooperarea operaţională în gestionarea frontierelor. Iniţiativa cu Bulgaria va include schimbul de informaţii şi sprijin practic.

Comunitatea Politică Europeană, ideea preşedintelui francez Emmanuel Macron, cuprinde majoritatea statelor de pe continent, inclusiv ţări care nu sunt membre ale Uniunii Europene, precum Marea Britanie, Serbia şi Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.