Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie se pregăteşte să elimine aşa-numitele 'vize de aur' pentru investitorii străini bogaţi

smartradio.ro
 Marea Britanie autobuz londra

Guvernul britanic se pregăteşte să elimine aşa-numitele 'vize de aur' pentru investitorii străini bogaţi, în contextul îngrijorărilor privind influenţa Rusiei în Marea Britanie şi al tensiunilor provocate de o potenţială invazie rusă în Ucraina, transmite joi dpa.

În prezent, persoanele eligibile pentru primirea vizei de investitor trebuie să deţină cel puţin 2 milioane de lire sterline (2,7 milioane de dolari) în fonduri de investiţii şi un cont într-o bancă britanică.

Programul, lansat în 2008, a fost supus unei verificări din cauza îngrijorărilor repetate că sistemul ar putea fi exploatat dat fiind că solicitanţii de astfel de vize nu sunt verificaţi suficient, potrivit Agerpres.ro.

O sursă guvernamentală a confirmat, sub rezerva anonimatului, pentru BBC că programul va fi abandonat, anunţul oficial urmând a fi făcut săptămâna viitoare.

Fostul ministru britanic al muncii Chris Bryant ceruse o verificare amănunţită a programului, acuzând guvernul că 'împarte vize de aur oligarhilor ruşi dubioşi' şi că sistemul este folosit ca o 'portiţă de intrare pe uşa din dos' a banilor murdari în Marea Britanie.

Un raport din 2018 publicat de Comisia pentru afaceri externe, din care făcea partea şi actualul ministru de interne Priti Patel, a acuzat miniştrii că pun în pericol securitatea naţională 'închizând ochii' la 'banii murdari' ruseşti care circulă prin City-ul londonez.

În timpul acestei anchete au fost emise îngrijorări legate de practica acordării de 'vize de aur', investigaţia descoperind că, în ciuda otrăvirii în 2018 cu Noviciok a fostului spion rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei, preşedintele rus Vladimir Putin şi aliaţi de-ai săi continuau să folosească Londra drept bază pentru 'averile lor corupte'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.