Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie se va retrage din majoritatea reuniunilor UE: decizie oficială a guvernului Boris Johnson

brexit

Marea Britanie nu va mai trimite reprezentanţi la majoritatea reuniunilor la nivelul Uniunii Europene începând de la 1 septembrie, excepţie făcând cele care 'privesc interesul naţional', în domenii precum securitatea, a anunţat marţi Ministerul pentru Brexit, transmit AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Guvernul condus de Boris Johnson consideră că timpul astfel câştigat va fi mai bine folosit pentru pregătirea Brexitului, prevăzut să aibă loc la 31 octombrie.

Prim-ministrul britanic va continua totuşi să participe la reuniunile Consiliului European, precizează comunicatul oficial.

'Multe discuţii la aceste reuniuni ale UE se vor referi la Uniune după ce Marea Britanie va fi ieşit din ea', a explicat ministerul, potrivit căruia 'degrevarea reprezentanţilor de aceste reuniuni le va permite să-şi concentreze mai bine talentele pe priorităţile noastre naţionale imediate'.

În acelaşi timp, Londra dă asigurări că decizia nu vizează 'în niciun caz să stânjenească funcţionarea UE', precizând că 'votul britanic va fi delegat astfel încât să nu blocheze dosarele în curs ale celorlalţi 27 de membri'.

'Începând de acum, vom merge la reuniunile care contează cu adevărat, reducându-ne prezenţa cu mai mult de jumătate şi câştigând astfel sute de ore', a indicat ministrul responsabil cu Brexitul, Steve Barclay, arătând că decizia va fi luată caz cu caz.

Citește și: SURSE - PSD se pregătește pentru ieșirea ALDE de la guvernare: mutări de trupe în Parlament .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.