Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va extinde zona de excluziune a dronelor din jurul aeroporturilor și va acorda poliției noi puteri pentru a se ocupa de piloții de drone

vin drona purcari

Marea Britanie va extinde zona de excluziune a dronelor din jurul aeroporturilor și va acorda poliției noi puteri pentru a se ocupa de piloții de drone care încalcă legea și aparatele lor de zbor, a declarat luni ministrul Transporturilor, Chris Grayling, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Departamentul lui Grayling a anunţat că zona de excludere va fi extinsă la aproximativ cinci kilometri. Aceasta este în prezent de un kilometru.

Guvernul va incepe, de asemenea, testarea utilizarii tehnologiei contra-dronelor, a declarat ministrul.

Raspunsul vine dupa ce mai multe drone au provocat haos luna trecută pe Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, perturbâd planurile de deplasare a zeci de mii de oameni in perioada premergătoare Crăciunului.

Citește și: Guvernul de la Praga îi va trata ca pe cetățeni UE pe britanicii din Cehia, până în 2020, în cazul unui Brexit fără acord

Ministrul britanic pentru Securitate, Ben Wallace, a declarat luna trecută că forțele de securitate britanice dețin sisteme de detectare care pot fi distribuite pe teritoriul țării pentru a combate amenințarea dronelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.