Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va folosi tehnologia 5G Huawei - Decizia ar putea avea un puternic impact în Europa

TechNews
Huawei

Guvernul britanic consideră că poate preveni riscurile provocate de utilizarea tehnologiei Huawei pentru reţelele 5G, a relatat duminică publicaţia Financial Times, care a citat două surse apropiate concluziilor Centrului Naţional pentru Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie, relatează Reuters preluată de news.ro.

Concluzia la care a ajuns Marea Britanie ”va avea o mare greutate” în faţa liderilor europeni, a spus sursa.

”Alte naţiuni pot argumenta că dacă Marea Britanie are încredere că poate preveni riscurile de securitate naţională, atunci şi ele pot da asigurări populaţiei şi administraţiei americane că acţionează cu prudenţă atunci când continuă să permită furnizorilor de servicii de telecomunicaţii să folosească componente chinezeşti, atâta timp cât iau măsurile preventive recomandate de britanici”, a afirmat sursa.

Huawei, alături de un alt producător chinez de echipamente de reţele,compania ZTE, au fost acuzate de Statele Unite să lucreaxă în beneficiul guvernului chinez. Statele Unite au afirmat că echipamentele acestor companii pot fi utilizate pentru spionarea americanilor.

Huawei a negat în repetate rânduri aceste acuzaţii.

La începutul acestei luni, şeful serviciilor britanice de spionaj a afirmat că Marea Britanie ar trebui să evite să depindă de un furnizor de echipamente care are statut de monopol pentru reţelele mobile 5G, dar că nu există răspunsuri uşoare pentru îngrijorările legate de utilizarea echipamentelor Huawei.

Separat, Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, a fost arestată în Canada, în luna decembrie, şi riscă să fie extrădată în Statele Unite, Luna trecută, Meng Wanzhou a fost acuzată de fraudă, prin intermediul căreia a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului.

Reprezentanţii Huawei şi ai NCSC nu au răspuns duminică solicitărilor de informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.