Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie vrea să părăsească UE. Mesaj din Europa: ”Cameron se joacă cu focul”

David Cameron

Primul ministru britanic David Cameron se îmbarcă într-o strategie riscantă cu critica sa susţinută la adresa Uniunii Europene, a declarat şeful în exerciţiu al executivului Uniunii vineri într-un interviu televizat, relatează agenţia DPA.

Cameron, ai cărui conservatori sunt sub presiune din cauza popularităţii crescânde a euroscepticilor britanici din Partidul Independenţei Regatului Unit( UKIP), a promis că va organiza un referendum asupra rămânerii în UE dacă partidul său câştigă alegerile generale din mai 2015. 

Premierul s-a exprimat în favoarea continuării rămânerii în UE, dar vrea să renegocieze relaţia Marii Britanii cu blocul înainte de a supune problema la vot. 

"Nimeni nu este forţat să fie în Uniunea Europeană", a declarat preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso într-un interviu la canalul France 24, adăugând că orice ţară are dreptul să organizeze un referendum. 

Dar el a notat că David Cameron "se joacă cu focul" prezentând blocul într-o lumină negativă. 

"Nu poţi critica UE de luni până sâmbătă şi să ceri oamenilor să voteze pentru UE duminică", a spus Barroso. 

"Atunci când sistematic transmiţi un mesaj negativ despre Europa, e normal că tot mai mulţi oameni îmbrăţişează mesajul eurosceptic", a remarcat el. 

Comentariile sale intervin la o zi după ce UKIP a câştigat primul său loc în parlamentul britanic, obţinând o victorie răsunătoare în alegeri locale parţiale. 

"Nu este o surpriză că partide ca UKIP sunt în creştere, pentru că nu am văzut de la principalele forţe politice suficient sprijin, argumente şi de asemenea convingere în ceea ce priveşte UE", a mai notat Barroso. 

Fostul prim-ministru portughez se apropie de sfârşitul celui de-al doilea mandat după ce a fost 10 ani preşedinte al Comisiei, în timp ce succesorul său Jean-Claude Juncker urmează să aducă o nouă echipă executivă în urma alegerilor europene din luna mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.