Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea derusificare în Ucraina: autoritățile au scos milioane de cărți din biblioteci

twitter.com
carti

Ucrainenii au eliminat milioane de cărți din biblioteci în cadrul campaniei de „derusificare" inițiată de Ministerul Culturii din Ucraina, anunță Mediafax.

Ucraina a eliminat milioane de cărți din bibliotecile publice în cadrul efortului său de „derusificare", potrivit autorităților ucrainene.

„Au existat linii directoare pentru a retrage cărțile autorilor care au susținut agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei. Există o listă cu astfel de autori care au fost sancționați. În general, proporția de cărți în ucraineană și în rusă din biblioteci este defavorabilă ucrainenilor. Motiv pentru care vorbim acum despre necesitatea de a reînnoi colecțiile și de a achiziționa cât mai curând posibil cărți în ucraineană", a declarat parlamentarul Evheniya Kravchuk, șeful adjunct al Comitetului parlamentar pentru politica umanitară și de informare, potrivit CNN.

Din noiembrie anul trecut 19 milioane de cărți au fost scoase din bibliotecile publice

Începând cu luna noiembrie a anului trecut, 19 milioane de cărți au fost scoase din bibliotecile publice în urma unei inițiative a Ministerului Culturii de a retrage „anumite tipuri de cărți".

Parlamentul a precizat că 44% din cărțile din bibliotecile publice sunt încă în limba rusă, restul fiind în ucraineană și în alte limbi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.