Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea foamete globală bate de ușă din cauza războiului din Ucraina: UE și ONU sunt în alertă maximă

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Marea foamete globală bate de ușă din cauza războiului din Ucraina: UE și ONU sunt în alertă maximă

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat că războiul din Ucraina amenință securitatea alimentară globală, iar Uniunea Europeană va discuta cu secretarul general al ONU, António Guterres, perspectiva restabilirii „acordului privind cerealele".

"Acest lucru afectează toate țările, dar mai ales pe cele mai slabe și mai sărace. În august 2022, ONU a jucat un rol crucial în atenuarea acestei suferințe prin Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră. Cu toate acestea, în iulie, Rusia a decis să abandoneze acest acord", a scris el pe blogul său, cu ocazia deschiderii săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York, eveniment la care participă și președintele României Klaus Iohannis. "Vom discuta cu secretarul general al ONU, Guterres, căile și mijloacele revigorării (acordului)", a spus Borrell. "Obiectivele de Dezvoltare Durabilă sunt în centrul atenției Adunării Generale a ONU."

Duminică, Departamentul de Stat al SUA a raportat că secretarul de stat american Antony Blinken a discutat o serie de probleme la telefon cu Guterres, inclusiv cele legate de "acordul privind cerealele". Conversația a avut loc în ajunul sesiunii Adunării Generale a ONU.

Cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU a început pe 5 septembrie, iar discuțiile politice la nivel înalt vor avea loc în cadrul acesteia în perioada 19-26 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.