Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Neagră devine un nou teatru de operațiuni! Serviciul secret militar ucrainean: Kremlinul este îngrijorat de accesul Ucrainei la Marea Neagră

blogspot.com
marea neagra

Marea Neagră devine un nou teatru de operațiuni! Serviciul secret militar ucrainean: Kremlinul este îngrijorat de accesul Ucrainei la Marea Neagră

Kremlinul consideră că accesul Ucrainei la Marea Neagră reprezintă o amenințare pentru interesele Rusiei - potrivit unei evaluări făcute de Direcţia Principală de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, relatează Rador Radio România.

Serviciul de informaţii al armatei ucrainene a explicat că Moscova este îngrijorată de riscul destabilizării Rusiei în cazul unui război de durată. "Conducerea militară şi politică a statului agresor folosește aceste evaluări pentru a planifica lupte ulterioare și acțiuni speciale în cadrul războiului împotriva Ucrainei" - scrie GUR, într-un raport publicat pe 31 decembrie. Potrivit GUR, Kremlinul îşi concentrează atenţia asupra reducerii asistenței financiare acordate Ucrainei de către aliații săi externi. Totodată, Rusia este îngrijorată că ajutorul occidental pentru Kiev va continua și în 2024.

"Aprobarea vectorului pro-occidental al dezvoltării Ucrainei și menţinerea accesului statului nostru la Marea Neagră este evaluată de Moscova ca o amenințare, care, în viitor, ar putea duce la 'probleme mult mai mari'. De asemenea, Kremlinul caracterizează dezgustul și disprețul societăţii ucrainene față de Rusia drept un pericol special. Prin urmare, Kremlinul consideră că este esențial ca ucrainenii vorbitori de limbă rusă să înceapă să treacă la limba lor maternă. Pentru a 'atrage', din nou, foști susținători ai Rusiei din rândul ucrainenilor, 'strategii' moscoviți notează necesitatea de a prezenta 'o imagine a viitorului ucrainenilor în diferite scenarii ale 'operaţiunii militare speciale', deşi Kremlinul nu precizează detaliile planurilor" - notează GUR, adăugând că liderii de la Moscova sunt convinși de necesitatea "epurărilor în forță și a unei schimbări radicale a elitei" pe teritoriul Ucrainei.

De asemenea, potrivit raportului serviciului de informaţii al armatei ucrainene, Moscova consideră că un război de durată în Ucraina, având în vedere configurația actuală a forțelor globale, ar putea duce la destabilizare în interiorul Rusiei. Astfel, este posibil ca Moscova să-și intensifice politicile interne represive în cursul anului 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.