Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea reconiliere: Grecia este pregătită să relanseze relaţiile cu Turcia

stirileprotv.ro
grecia turcia

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că Grecia este hotărâtă să inițieze o nouă eră în relațiile cu Turcia, cu scopul de a depăși conflictele îndelungate și a promova stabilitatea în regiune, scrie Mediafax.

Kyriakos Mitsotakis a avut o întâlnire de aproximativ o oră cu Recep Erdogan la Vilnius, în Lituania, cu ocazia summitului NATO. La finalul întrevederii, premierul Greciei a declarat că a stabilit să fie menţinute contactele la nivel înalt între Atena şi Ankara.

"Problemele noastre nu au fost rezolvate în mod magic. Dar întâlnirea de astăzi a confirmat intenţia mea şi intenţia preşedintelui Erdogan de relansare a relaţiilor dintre Grecia şi Turcia", a afirmat Kyriakos Mitsotakis, citat de agenţia The Associated Press.

Delegaţii guvernamentale din Grecia şi Turcia urmează să organizeze o reuniune, în toamnă, în oraşul grec Salonic, a precizat Kyriakos Mitsotakis.

Turcia şi Grecia au o serie de dispute privind frontierele maritime în estul Mării Mediterane, referitoare la afluxul de imigranţi care ajung în Uniunea Europeană şi la proiectarea puterii militare.

Grecia şi Turcia, state membre NATO, încearcă să îşi modernizeze capabilităţile militare aeriene cu asistenţă din Statele Unite. Ankara vrea noi modele de avioane de vânătoare F-16, iar Atena vrea să se alăture programului avioanelor F-35.

Tot miercuri, la Vilnius, au avut o întâlnire separată miniştrii Apărării din Grecia şi Turcia, Nikos Dendias şi Yasar Guler.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.