Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea țeapă diesel: Fiat Chrysler trebuie să plătească 300 de milioane de dolari, după ce a pledat vinovată pentru conspiraţie criminală

benzina, motorina, combustibil

Divizia americană a Fiat Chrysler Automobiles, în prezent parte a grupului Stellantis, a fost condamnată la plata a 300 de milioane de dolari, după ce a pledat vinovată, în iunie, pentru conspiraţie criminală, pentru a rezolva o anchetă de mai mulţi ani a Departamentului de Justiţie al SUA legată de frauda privind emisiile vehiculelor cu motoare diesel, transmite Reuters, relatează News.ro.

FCA US, fosta Chrysler Group, a încheiat anterior un acord cu Departamentul de Justiţie şi a fost de acord să plătească o amendă de 96,1 milioane de dolari şi să renunţe la 203,6 milioane de dolari.

FCA US, acum o divizie a Stellantis, a fost, de asemenea, condamnată la o perioadă de probaţiune organizaţională de trei ani.

Compania a fost acuzată că a făcut declaraţii false cu privire la emisiile diesel pentru peste 100.000 de vehicule diesel Jeep Grand Cherokee şi Ram 1500 din SUA, fabricate în perioada 2014-2016.

Departamentul de Justiţie a spus că FCA a conspirat pentru a înşela testele de emisii din SUA. Pedeapsa penală de 300 de milioane de dolari ”este rezultatul unei investigaţii exhaustive de trei ani”, a spus procurorul general adjunct Todd Kim.

”Această rezoluţie arată că Departamentul de Justiţie este hotărât să tragă la răspundere corporaţiile pentru inducerea în eroare a autorităţilor de reglementare”.

Reprezentanţii Departamentului au remarcat că FCA US a plătit anterior o penalizare civilă de 311 milioane de dolari şi o despăgubire de 183 de milioane de dolari pentru peste 63.000 de persoane, ca parte a unui proces colectiv pentru vehiculele diesel.

Producătorul auto trebuie să efectueze o evaluare iniţială a conformităţii sale cu legea pentru aer curat şi cu procedurile de inspecţie şi testare, să trimită un raport şi să pregătească cel puţin două rapoarte ulterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.