Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele compromis european: Bulgaria este scutită de embargoul petrolier rusesc până în 2025

Centre for European Reform
unitatea Uniunea Europeana

Bulgaria este scutită de embargoul petrolier rusesc până la sfârșitul anului 2024, susține premierul Kiril Petkov, potrivit CNN.

Bulgaria a fost exceptată de la embargoul impus de Uniunea Europeană asupra petrolului rusesc până la sfârșitul anului 2024, a declarat marți premierul bulgar Kiril Petkov presei de la Bruxelles. Mai multe detalii privind scutirea vor fi dezvăluite în câteva zile, a declarat Petkov înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European privind Ucraina.

Petkov a declarat că scutirea va da Bulgariei timp pentru a-și adapta unitățile industriale pentru a procesa și alte tipuri de petrol. De asemenea, el a declarat că este „bucuros" că cea de-a șasea rundă de sancțiuni UE împotriva Rusiei „va trece" și că „fluxurile financiare ale Rusiei vor înceta".

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, au convenit să interzică în mod progresiv exportul de petrol rusesc către UE, conform unui anunţ făcut luni seara de preşedintele Consiliul European, Charles Michel, transmit marţi Reuters şi AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.