Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele maestru șahist Andrei Istrățescu reprezintă din nou România

www.agerpres.ro

Marele maestru de șah Andrei Istrățescu reprezintă din nou România, după ce a jucat mulți ani pentru culorile steagului francez, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, Vladimir Danilov, secretarul general al federației române de specialitate.

''Am reușit să îl transferăm pe Andrei Istrățescu, dar nu are drept la națională timp de doi ani'', a declarat Vladimir Danilov, conform Agerpres.

Citește și: Transferul lui Rooney în China, ca și REZOLVAT: Va fi cel mai bine plătit jucător din lume

''El joacă acum pentru România și trăiește la Piatra Neamț. Nu va putea însă reprezenta România la competițiile mari cum sunt campionatele europene, mondiale, olimpiade. Pentru a putea juca, federația trebuie să plătească o sumă de 5.000 euro, mult pentru noi, puțin pentru alții. Dacă nu se plătesc acești bani, el va putea juca la aceste mari turnee abia din februarie 2019'', a spus în continuare oficialul FR Șah.

Poreclit El Pibe D'Oro datorită fizicului său dar și talentului care îl aseamănă cu fostul fotbalist Diego Maradona, Andrei Istrățescu, în vârstă de 41 de ani, a fost campion european de juniori sub 16 ani în 1991, iar apoi a fost, timp de un deceniu, liderul echipei de seniori a Romaniei, pentru care a jucat la șapte olimpiade de șah între 1992 și 2006.

Andrei Istrățescu, de mai multe ori campion național al României, este alături de Liviu Dieter Nisipeanu unul dintre cei mai dotați jucători români ai generației sale. A reușind de-a lungul carierei multe rezultate excepționale obținând victorii la nume mari precum fostul campion mondial Anatoli Karpov.

În aceste zile Andrei Istrățescu participă la puternicul turneu internațional de șah de la Graz (Austria).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.