Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele mister al anului electoral 2024 - Mihai Tudose aruncă mingea în terenul PNL (Video)

stiripesurse.ro
coalitie pnl psd

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a fost întrebat, duminică seară, dacă PSD şi PNL vor merge împreună la alegerile de anul viitor, el răspunzând că mai e un an până atunci. Tudose este de părere că o alianţă locală nu poate să influenţeze politica la nivel european, mai ales că cele două partide provin din familii europene diferite.

„Am văzut de 2-3 săptămâni că prin toate magazinele deja se găsesc decoraţiuni de Crăciun. Am aceeaşi replică, ca atunci când am văzut prima oară globuleţele prin magazine: fraţilor, nu vă grăbiţi că mai e un an”, a declarat Mihai Tudose, duminică seară, la Prima News, întrebat dacă PSD şi PNL vor candida împreună în alegerile de anul viitor.

Acesta afirmă că este ”ciudat” că se discută deja despre acest subiect.

„Mai e un an şi... până la prezidenţiale (...) Pot să vă spun că toată lumea este preocupată de treaba asta, e cea mai importantă funcţie în statul Român, aşa spune Constituţia, chiar dacă e republică semi-prezidenţială, semi-parlamentară. În următorul mandat, domnul preşedinte ar trebui să clarifice acest lucru”, a mai declarat Mihai Tudose, potrivit news.ro.

El a precizat că pe social-democraţi nu îi preocupă alianţele electorale.

„Sunt convins că colegii noştri de guvernare vor răspunde pozitiv invitaţiei dumneavoastră de a veni aici în studio şi vă vor spune de ce îi preocupă pe ei atât de mult acest subiect, referitor la alianţe. Pe noi ne preocupă din punct de vedere guvernamental să meargă ţărişoara, cum spuneţi dumneavoastră. Din punct de vedere politic este important primul meci. Primul meci este la Parlamentul European. (...) Nu putem pe baza unei alianţe locale să influenţăm politica europeană, mai ales că facem parte din familii cu viziuni opuse”, a afirmat Tudose.

Întrebat dacă PSD a discutat deja lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, Tudose a explicat că este mult prea devreme.

„Absolut deloc. E mult prea devreme”, a răspuns Mihai Tudose.

Fostul premier Mihai Tudose va deschide lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024, sau declarat recent surse politice pentru News.ro.

Pentru locul doi, cele mai mari şanse le are Carmen Orban, consiliera premierului Marcel Ciolacu pe probleme de sănătate. A treia poziţie ar urma să fie ocupată de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreşedinte al socialiştilor europeni.

Cel puţin două locuri eligibile pe lista PSD vor fi cedate pentru candidaţii PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu.

„Unul e rezervat deja pentru Maria Grapini. Pentru al doilea loc se luptă Lavinia Şandru şi o jurnalistă din trustul Intact”, susţin sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.