Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele plan al Greciei pentru da lovitura în Europa: ce vrea să facă Atena pentru a crește economia

greececitytimes.com
Alexandroupolis turcia grecia

Marele plan al Greciei pentru da lovitura în Europa: ce vrea să facă Atena pentru a crește economia!

Guvernul conservator al Greciei lucrează la un plan de integrare a sute de mii de migranţi fără acte pentru a acoperi penuria de muncitori în agricultură, construcţii şi turism, au declarat miercuri oficiali eleni, relatează Reuters, informează Agerpres.

La fel ca alte ţări europene, Grecia s-a confruntat cu un exod de muncitori, atât nativi, cât şi imigranţi legali, în timpul pandemiei de COVID-19 din 2020, mulţi dintre care nu s-au mai întors niciodată în ţară.

Noua propunere ar urma să permită celor 300.000 de migranţi despre care se estimează că trăiesc ilegal în Grecia să lucreze în unele sectoare, a declarat ministrul elen al migraţiei, Dimitris Kairidis, pentru postul ERT.

"Trebuie să vedem ce putem să facem cu populaţia care se află deja în ţara noastră, fără a crea alţi magneţi pentru ca alţii să sosească ilegal în ţară", a mai spus Kairidis.

El nu a oferit detalii despre plan, care este încă în stadiu incipient. Kairidis urmează să prezinte oficial iniţiativa la o reuniune a cabinetului de luna viitoare, a declarat pentru Reuters un oficial al Ministerului Migraţiei.

Context

Grecia a adoptat o atitudine fermă cu privire la migraţie după alegerea premierului Kyriakos Mitsotakis în 2019, angajând mai mulţi poliţişti de frontieră şi sporind patrulele la graniţele sale terestre şi maritime pentru a opri sosirile migranţilor.

Ţara cu 11 milioane de locuitori atrage de multă vreme mii de migranţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Europa de Est care caută locuri de muncă şi o viaţă mai bună, mulţi dintre care ajung să lucreze ilegal ani de zile, mai ales la ferme sau în construcţii sau ca lucrători domestici.

Ministrul agriculturii, Lefteris Avgenakis, a declarat că este în discuţii cu Ministerul Migraţiei pentru a aborda această problemă. El a spus că Grecia are nevoie anual de circa 180.000 de muncitori în agricultură, de care reuşeşte să facă rost folosind programele care vizează mobilitatea angajaţilor cu Albania, Bangladesh, India şi Egipt, dar care sunt afectate de întârzierile birocratice.

"Este un fapt că avem câteva mii de muncitori ilegali în ţara noastră, care, de mulţi ani, cunosc particularităţile şi dificultăţile creşterii oilor şi caprelor", a spus Avgenakis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.