Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele Premiu al Italiei a fost câștigat de pilotul francez Pierre Gasly

Facebook.com
Pierre Gasly

Pilotul francez al echipei Alpha Tauri, Pierre Gasly, a câştigat Marele Premiu al Italiei, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată, duminică, la Monza. El a fost urmat de spaniolul Carlos Sainz jr. (McLaren-Renault) şi de canadianul Lance Stroll (Racing Point), relatează News.ro.

Gasly, 24 de ani, a reuşit primul său succes în Marele Circ, după o cursă marcată de incidente. Mai întâi, Sebastian Vettel (Ferrari) a abandonat, în turul 7, din cauza unor probleme la frâne. Apoi, în turul 20, danezul Kevin Magnussen (Haas) a oprit monopostul pe marginea circuitului, abandonând şi el. Cursa a fost neutralizată cu safety car.

Deoarece maşina Haas fusese oprită într-o zonă periculoasă, linia boxelor a fost închisă. Liderul cursei, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), plecat din pole-position, şi italianul Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) au intrat la boxe să schimbe pneurile şi au fost penalizaţi cu "stop and go" zece secunde.

Cei doi nu au apucat să efectueze opririle de penalitate, pentru că monopostul Ferrari, pilotat de monegascul Charles Leclerc, a percutat cu putere zidul de protecţie al pistei, format din cauciucuri. Pilotul a ieşit singur din monopost, a fost dus la centrul medical al circuitului, dar sportivul nu are probleme de sănătate. Neutralizată iniţial cu Safety Car, cursa a fost oprită cu steagul roşu, pentru refacerea zidului de protecţie.

MP al Italiei a fost reluat cu turul 28/53 după o jumătate de oră, cu un nou start de pe grilă.

Lewis Hamilton, aflat la conducere în momentul opririi cursei, a plecat primul de pe grilă, urmat de canadianul Lance Stroll (Racing Point) şi de francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Stroll a repornit slab în cursă şi a fost întrecut de mai mulţi piloţi, apoi Hamilton a intrat la boxe pentru a-şi ispăşi pedeapsa. El a revenit pe ultimul loc şi a început o cursă de recuperare, lăsându-l în frunte pe Gasly.

Francezul a condus perfect şi, deşi a avut o mică presiune pe final din partea lui Sainz, a trecut primul linia de sosire, iar Stroll a fost al treilea.

Pe locul al patrulea s-a clasat britanicul Lando Norris (McLaren-Renault).

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a abandonat şi el în partea a doua a cursei, iar al doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, plecat de pe poziţia secundă a grilei, a făcut o cursă cenuşie şi a trecut linia de sosire al cincilea.

Hamilton a recuperat numai până la locul al şaptelea, după australianul Daniel Ricciardo (Renault), clasat al şaselea.

Pe locurile 8-10 s-a clasat în ordine francezul Esteban Ocon (Renault), rusul Danil Kviat (Alpha Tauri) şi mexicanul Sergio Perez (Racing Point).

În clasamentul general al piloţilor, Hamilton este lider, cu 164 de puncte, urmat de Bottas, cu 117 de puncte, şi de Verstappen, cu 110 puncte.

La constructori, Mercedes a acumulat 281 de puncte, fiind urmată de Red Bull, cu 158 de puncte şi de McLaren, cu 98 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Toscanei, va avea loc week-end-ul viitor, la Mugello.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.