Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele Premiu al Marii Britanii amenințat de proteste: 'Dacă mergeți mai departe cu acest plan nesăbuit, puneți în pericol vieți'

facebook.com
Red Bull Formula 1

Poliția britanică a declarat că are informații credibile că un grup de protestatari plănuiește să perturbe Marele Premiu de la Silverstone din acest weekend și a emis vineri un avertisment preventiv, spunându-le să nu se pună în pericol pe ei înșiși sau pe piloți, scrie Mediafax.

Cu o prezență record de 400.000 de spectatori pe parcursul a trei zile, așteptați să vină pe circuitul aflat la 90 de minute de Londra, cursa este unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale verii britanice și a fost și în trecut un bun prilej pentru protestatari.

În urmă cu doi ani, poliția a arestat patru persoane după ce protestatarii au afișat un banner al grupului de acțiune pentru climă Extinction Rebellion în timpul Marelui Premiu al Marii Britanii.

Cursa a fost închisă pentru spectatori din cauza pandemiei COVID-19.

Nu va fi cazul duminică, atunci când 142.000 de spectatori și o audiență globală de televiziune vor oferi o scenă uriașă pentru protestatarii care doresc să fie în centrul atenției.

„Am primit informații credibile potrivit cărora un grup de protestatari plănuiește să perturbe evenimentul și, posibil, să invadeze pista în ziua cursei", a declarat inspectorul-șef Tom Thompson, comandantul evenimentelor din cadrul poliției din Northamptonshire, într-o declarație.

"În primul rând, vreau să fac un apel direct la acest grup de persoane și vă îndemn cu tărie să nu vă puneți în pericol pe voi înșivă, pe piloți, precum și pe numeroșii comisari, voluntari și membri ai publicului.

"Intrarea pe o pistă de curse în direct este extrem de periculoasă - dacă mergeți mai departe cu acest plan nesăbuit, puneți în pericol vieți".

Oficialii de la Silverstone au declarat că au fost informați cu privire la această amenințare și că sunt pregătiți să ia măsuri dacă va fi necesar.

"Lucrăm îndeaproape cu poliția din Northamptonshire și cu agențiile de servicii de urgență pentru a pune în aplicare planuri și proceduri pentru a ne asigura că suntem pe deplin pregătiți să gestionăm astfel de situații", a declarat directorul general al Silverstone, Stuart Pringle.

"Sunt convins că, sub conducerea poliției și cu resursele reunite ale partenerilor noștri, putem oferi un eveniment sigur și securizat pentru fani, care rămâne prioritatea noastră principală".

În 2003, Marele Premiu al Marii Britanii a fost scena unui alt protest, când un bărbat îmbrăcat în kilt a intrat pe pistă fluturând un banner "Citește Biblia, Biblia are întotdeauna dreptate", determinând mașinile care circulau cu viteză să îl încojoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.