Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele șahist Garry Gasparov: Rusia este o dictatură fascistă! Dacă vor să vină după mine vor veni

www.libertatea.ro
garry gasparov

Marele campion de șah Garry Gasparov se arată extrem de îngrijorat de situația Rusiei sub conducerea lui Vladimir Putin și cataloghează regimul drept o ”dictatură fascistă”. Gasparov susține că lui Joe Biden ar trebui să îi fie rușine pentru faptul că îi oferă lui Putin șansa unui summit, iar faptul că cei doi se întâlnesc nu ar face decât să valideze Rusia ca mare jucător internațional.

”Rusia azi este o dictatură fascistă, care limitează orice exprimare a unei dezaprobări și o face într-un mod agresiv, prin politici externe și chiar prin ocuparea altor țări. Mai mult decât atât, dictatorul rus alături de omologul lui belarus, care îi este și partener, marioneta sa, demonstrează că pot face orice vor.

Oamenii spun că au văzut confesiunile tânărului Roman Protasievici, tânărul belarus care a fost arestat din avion, un act de gangsterism internațional. Apoi l-au torturat și el și-a mărturisit crimele. Am citit în câteva ziare că, iată, nu au putut să ascundă urmele torturii… Nu au vrut să le ascundă! Ăsta e mesajul pentru oricine: uitați-vă ce putem face, nu ne pasă ce credeți, putem să te luăm din avion, să te torturăm

Lumea liberă l-a ignorat și pe Navalnîi. Navalnîi a fost arestat, aproape a murit din cauza grevei foamei. Ați auzit vreo vorbă de la Biden? „Oh, îngrijorări, mari îngrijorări!”. Îngrijorări? Pe bune? Putin, Lukașenko și Assad arată că pot face orice oroare și nu plătesc pentru asta. Assad vrea să folosească arme chimice, folosește. „Vai… a fost inacceptabil!”, dar Assad e încă acolo

Mi-e teamă pentru siguranța mea? Da. Și ce? Ajută cu ceva? Ce pot face? Trăiesc în New York, poate e mai sigur decât să stau la Londra, dar la finalul zilei, dacă vor să vină după mine, vor veni. De aceea, de fiecare dată când se întâmplă ceva, țip cât pot de tare. E o rușine că președintele Biden oferă acest summit (pe 16 iunie, președinții Statelor Unite și Rusiei se vor întâlni la Geneva – n.r.) și practic îl exonerează pe Putin de crimele sale. Nu e despre subiectul întâlnirii, ci de faptul că ea se întâmplă. Putin nici măcar nu trebuie să discute ceva acolo, dar simplul fapt că stau la aceeași masă trimite mesajul către Rusia și restul lumii că este acceptat ca lider global și că până și președintele american trebuie să negocieze cu el.”, spune Garry Gasparov, într-un interviu pentru Libertatea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.