Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mareşalul Haftar, liderul din estul Libiei, a fost primit de Vladimir Putin la Moscova

ABC News
Khalifa Haftar

Mareşalul Haftar, liderul din estul Libiei, a fost primit de Vladimir Putin la Moscova

Mareşalul Khalifa Haftar, liderul din estul Libiei, a fost primit joi, la Moscova, de preşedintele rus Vladimir Putin, au anunţat Forţele Armate Arabe Libiene (FAAL) şi Kremlinul, relatează AFP, informează Agerpres.

Mareşalul Haftar "s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu în capitala rusă Moscova", au anunţat LAAF pe pagina oficială de Facebook, fără a da detalii.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat întrevederea pentru agenţia de presă rusă TASS. "S-a discutat situaţia din Libia şi din întreaga regiune", a indicat sursa cittaă. Aceasta este prima întrevedere a celor doi lideri din 2019, potrivit presei libiene.

Haftar a sosit marţi în Rusia pentru a discuta cu oficiali ai acestei ţări despre situaţia din Libia şi relaţiile bilaterale, potrivit LAAF.

El a fost primit de ministrul adjunct rus al Apărării, Iounus-Bek Yevkurov, care s-a deplasat de mai multe ori în estul Libiei pentru convorbiri cu mareşalul.

Ultima lor întâlnire a fost pe 17 septembrie, la sediul LAAF din Benghazi, la câteva zile după inundaţiile care au făcut mii de morţi şi dispăruţi în oraşul Derna, estul Libiei.

Rusia duce de câţiva ani o ofensivă diplomatică în Africa pentru a înlocui influenţa puterilor occidentale tradiţionale. Izolată pe scena internaţională şi în căutare de aliaţi, Moscova şi-a sporit aceste eforturi după invadarea Ucrainei în februarie 2022.

De un an, puterea este disputată în Libia de două guverne, cel al lui Abdelhamid Dbeibah în vest şi cel din est, susţinut de mareşalul Haftar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.