Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini a făcut SHOW în Parlamentul European: Să desființăm Parlamentul dacă democrația este cu capul în jos

maria_grapini1

Europarlamentarul Maria Grapini, discurs incendiar în Parlamentul European pe tema primirii României în Spațiul Schengen.

„Le mulțumesc tuturor colegilor, indiferent de grupul politic care, astăzi, iată, încă o dată, subliniază, alături de raportor, că România și Bulgaria întrunesc toate condițiile pentru a fi în Spațiul Schengen! De altfel, însuși Consiliul, în 2011, a fost de acord cu verificarea și evaluarea făcută de specialiști care au constatat că nu doar că și-au făcut lecția, România și Bulgaria au cheltuit, au făcut investiții ca să răspundă Regulamentului Schengen! Din păcate, elevul indisciplinat nu este aici! Consiliul nu este aici!”, a spus umanista.

Maria Grapini a invocat situația vizibil critică în care se găsește Europa momentului 2018-2019, arătându-și nemulțumirea și revolta la adresa Consiliului European, nu in corpore, ci în particular, pentru că aici se găsește frâna care spune NU accesului în Spațiul Schengen pentru România și Bulgaria.

„Ce dorește de fapt Consiliul? De ce mai suntem 750 de eurodeputați, dacă 27 de state, de fapt nu 27 de state, ci unul, doi, trei șefi de stat decid să încalce un regulament care este foarte clar și pe care cele două state îl îndeplinesc?! Vorbim despre libertatea de mișcare a cetățenilor, vorbim despre pierderi economice și despre faptul că există o discriminare clară între state și între cetățenii statelor membre! O să fac o scrisoare Consiliului – am făcut multe scrisori până acum, am luat de multe ori cuvântul pe această temă – să propun desființarea Parlamentului European, dacă democrația este cu capul în jos iar un parlament care are cea mai mare reprezentativitate, o rezoluție și un punct de vedere legat de acest subiect, o Comisie la rându-i are un punct de vedere, evaluatorii, specialiștii spun că îndeplinim aceste condiții, de ce se inventează motive politice, pentru că sunt pur și simplu motive politice!!!”, a conchis europarlamentarul umanist, Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Citește și: Victor Ponta, MESAJ FULGER după sondajul care arată prăbușirea PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.