Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Obretin, Ştefan Lupu, Andrei Huţuleac şi Judith State - miercuri, la Festivalul Ideo Ideis

iqads.ro
festivalul ideo ideis

Trupele de teatru tânăr prezente la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" încep, de miercuri, să urce pe scena festivalului, potrivit Agerpres.

Primii care se vor prezenta publicului sunt adolescenţii din Alexandria, trupa Lab Squad, de la ora 10,00, urmaţi, de la ora 11,30, de trupa din Constanţa - Praf de stele.

De la ora 15,00, în cadrul secţiunii experienţa Ideo Ideis, este prezentat spectacolul "Posibil/Imposibil", urmat de un Artist Talk cu adolescenţii din spectacol.

Începând cu ora 17,30, în secţiunea Q&A cu mentori, la "POV:eşti de vară" vor fi prezenţi Maria Obretin, Ştefan Lupu, Andrei Huţuleac şi Judith State.

Tot în cadrul secţiunii experienţa Ideo Ideis, de la ora 20,00 poate fi urmărit scurtmetrajul "Poveste de vară", urmat de un Artist Talk cu adolescenţii din scurtmetraj.

Începând cu ora 21,00, vor fi prezentate o serie de scurtmetraje create de adolescenţii din Alexandria, în cadrul proiectului "PIXEL Comunităţi în focus". Ziua se încheie cu prezentarea, în secţiunea Cinemateca târzie, a filmului documentar "Între revoluţii", regia Vlad Petri. Invitată la Q&A este scenarista Lavinia Branişte.

Toate evenimentele zilei vor avea loc la Centrul Multifuncţional pentru Tineri din Alexandria, iar intrarea este liberă.

Adolescenţi din 15 oraşe diferite din ţară, alături de comunitatea din Alexandria, participă, în perioada 11 - 18 august, la cea de a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis".

Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub îndemnul "Faci lumea să semene cu tine".

La ediţia 2023 au fost selectate trupele Brightside Drama (Bucureşti), Mircea Albulescu (Câmpina), Praf de Stele (Constanţa), Drama Club (Botoşani), Gong (Roman), Nobody's Group (Bacău), A.C.T. (Bacău). Lor li se vor alătura 20 de adolescenţi selectaţi din opt oraşe din ţară în proiectul experienţaIdeoIdeis.

 

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.