Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova a comentat postarea Ministerului de Externe al Estoniei: Se asociază cu hitleriștii

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, comentând postarea Ministerului de Externe al Estoniei referitoare la împlinirirea a 80 de ani de la bombardamentele asupra Tallinnului, a declarat pe Telegram că autoritățile estoniene "se asociază cu hitleriștii" și "gradul lor de rusofobie maniacală ar fi fost invidiat de însuși Goebbels", și a reamintit că acele evenimente au făcut parte din acțiunile de luptă ale militarilor sovietici pentru eliberarea țărilor baltice de naziști.

Pe 9 martie, Ministerul de Externe al Estoniei a publicat pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter) o postare despre bombardamentele asupra Tallinnului în timpul războiului, în care a afirmat că "300 de avioane rusești ne-au bombardat, iar principalele lor ținte au fost cartierele de locuințe și punctele de atracție culturale", și a făcut o paralelă între aceste evenimente din timpul celui Marelui Război pentru Apărarea Patriei și criza din Ucraina.

Zaharova a amintit că "acest eveniment, scos acum de falsificatori din contextul istoric, a făcut parte din acțiunile militare ale trupelor sovietice pentru eliberarea țărilor baltice de naziști". Zaharova a adăugat că diplomații estonieni au ilustrat postarea cu o fotografie datând din 28 august 1941, care a fost făcută în timpul retragerii Flotei sovietice din Marea Baltică și distrugerea orașului a fost făcută de trupele germano-fasciste care înaintau.

Ea a remarcat faptul că "nu este surprinzătoare înrudirea de idei dintre vârfurile naționaliste aflate la putere în Estonia și regimul de la Kiev". "Îi unește dorința de a face din Șuhevici, Bandera și din huliganii Estoniei din Waffen-SS niște "eroi eliberatori"", a scris Zaharova. Mai mult de atât, ea a reamintit faptul că riscându-și viața, localnicii i-au ajutat pe soldații sovietici, iar estonienii au participat cel mai activ la operațiunea de eliberare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.