Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova amenință cu represalii Chișinăul, după reducerea numărul de diplomați ruși: Un nou pas spre distrugerea relațiilor bilaterale

rador
Maria Zaharova

Moscova amenință cu represalii după decizia Chișinăului de a reduce numărul de diplomați ruși în Republica Moldova. Purtătorul de cuvânt al MID-ului rus, Maria Zaharova, a calificat acțiunile autorităților moldovene drept ”nefondate și neprietenoase, care nu vor rămâne fără răspuns”, conform deschide.md.

Este un nou pas spre distrugerea relațiilor bilaterale din partea regimului de la Chișinău. În dorința sa de a se evidenția în fața sponsorilor săi vestici pe partea de rusofobie, Chișinăul oficial cade la tot mai mari adâncimi, împrumutând activ experiența ucraineană și baltică, precum și măsurile standarde, inclusiv aducerea de ofense publice țării noastre, interzicerea presei de limbă rusă, atacarea limbii ruse. Se adaugă noi forme de luptă împotriva pericolului rus inexistent. Și iată că avem această expulzare, care este o nouă metodă de a încurca diplomații noștri să-și îndeplinească atribuțiile” a notat Zaharova.

Cu privire la acuzațiile de spionaj, purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova a declarat că investigația ce vizează antenele de pe acoperișul ambasadei sale de la Chișinău reprezintă o poveste fantezistă, care nu are nimic în comun cu realitatea.

Diplomații noștri respectă și reprezentanța noastră diplomatică în R. Moldova respectă Convenția de la Viena din 1961. Adevăratul scop este să crească isteria anti-rusă pentru a fi luate noi măsuri neprietenoase de către autoritățile R. Moldova la adresa țării noastre și anunțul privind micșorarea personalului nostru. Ei trebuie cumva să îndreptățească această decizie. Subliniez încă o dată că Rusia nu se implică în treburile interne ale altor țări, pledăm pentru dezvoltarea relațiilor prietenoase și reciproc avantajoase cu R. Moldova. Suntem siguri că cetățenii moldoveni știu acest lucru și nu acceptă inițiativele anti-ruse ale autorităților” a conchis Zaharova.

Menționăm că ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat în cadrul ședinței de azi a Guvernului despre reducerea numărului de diplomați ruși în R.Moldova.

Ambasada Federației Ruse la Chișinău reprezintă una dintre cele mai impunătoare clădiri din Chișinău și încă de la ridicarea sa, dimensiunea ei a fost un mister, dat fiind faptul că Republica Moldova este prea mică pentru o astfel de ambasadă. La acest moment, Federația Rusă dispune în ambasadă de 37 de diplomați acreditati și 34 de de angajați ”tehnico-administrativi”.

Pe lângă angajații acreditați în ambasada Federației Ruse mai există alți 8 diplomați ruși ce funcționează în cadrul Centrului Rus pentru Cultură și Știință (Rossotrudnicestvo) cunoscut ca fiind o oficină de propagandă iar unele țări, inclusiv România, închizând aceste centre. De asemenea, Federația Rusă mai dispune de încă 5 diplomați ce își desfășoară activitatea în cadrul Biroului de Migrație (Anticamera Secției Consulare a Ambasadei Federației Ruse) despre ei existând foarte puține date, fiind extrem de discreți în desfășurarea activităților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.