Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova, atac fără precedent la Liz Truss: Este o ruşine şi va fi ţinută minte pentru analfabetismul său catastrofal

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a salutat, joi, demisia premierului britanic Liz Truss, precizând că este "o ruşine" de lider care va fi ţinut minte pentru ”analfabetismul său catastrofal”, relatează Reuters.

”Marea Britanie nu a avut niciodată o astfel de ruşine de prim-ministru”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o postare pe reţelele sociale.

Truss a fost ţinta unor comentarii usturătoare din partea Moscovei, de la vizita ei în Rusia din luna februarie, ca parte a unui demers inutil al politicienilor occidentali de a evita o invazie rusă în Ucraina.

Afirmaţia referitoare la analfabetism pare să facă referire la o călătorie, când Truss era ministru de Externe. Într-o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov, ea a confundat două regiuni ale Rusiei cu Ucraina, declanşând ironii în presa rusă.

La numirea ei în funcţia de premier în luna septembrie, Lavrov a spus că Truss nu ştie să facă compromisuri şi a pus la îndoială faptul că liderul britanic nu ştie dacă preşedintele francez Emmanuel Macron este ””prietenul sau duşmanul” Londrei.

De asemenea, Zaharova a criticat joi şedinţa foto a lui Truss în Estonia de anul trecut, unde a îmbrăcat o vestă antiglonţ şi o cască într-un tanc în timpul unei vizite la trupele britanice staţionate în ţara baltică.

Relaţiile dintre Moscova şi Londra au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, în urma otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în oraşul britanic Salisbury în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.